İtalya’da 539 göçmen kurtarıldı: Göçmen merkezinde işkence iddiası

İtalya’da 539 göçmen kurtarıldı: Göçmen merkezinde işkence iddiası

Libya’dan denize açılan teknedeki 539 göçmen İtalya sahil güvenlik güçleri tarafından ‘göçmen merkezinde işkenceye uğradıkları’ gerekçesi ile kurtarıldı.

Akdeniz'de batma riski altında olan bir teknedeki 539 göçmen İtalyan sahil güvenlik güçlerince kurtarılarak Lampedusa adasına götürüldü.

Cumartesi günü İtalya'nın Lampedusa adası açıklarında tespit edilen balıkçı teknesinin Libya'dan yola çıktığı, teknedeki göçmenlerin büyük kısmının Mısır, Fas ve Sahraaltı Afrika ülkelerinden geldiği açıklandı.

Ansa ajansına göre; aralarında 3 kadın ve bir çocuğun da bulunduğu göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi batma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Teknedeki göçmenlerin bazılarının vücutlarında şiddete uğradıklarını gösteren izlere rastlandı. Bu kişilerin Libya'da tutuldukları göçmen merkezlerinde işkenceye uğradıkları şüphesiyle İtalya'nın Agrigento Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

539 göçmenin götürüldüğü Lampedusa adasının Belediye Başkanı Toto Martello, bunun son dönemde bir gün içinde adaya getirilen en fazla göçmen sayılarından biri olduğunu belirtti.