İtalya Halk Cephesi'nden Boğaziçililere destek mesajı

İtalya Halk Cephesi'nden Boğaziçililere destek mesajı

İtalyan Fronte Popolare (Halk Cephesi); TİP aracılığıyla kayyum rektöre karşı mücadele eden öğrenci ve akademisyenlere bir dayanışma mesajı iletti.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin verdikleri mücadeleyi selamlayan ve Türkiye geneline yayılan eylemlere karşı Saray Rejimi’nin gösterdiği otoriter ve gerici baskıyı kınayan Fronte Popolare, gönderdikleri destek videosu ile dayanışma duygularını belirtti. Videoda şu ifadeler yer aldı: 

Son birkaç aydır, Erdoğan rejiminin Boğaziçi Üniversitesi’ne kendi politikalarını dayatacak bir kayyum rektör atamasına karşı İstanbul’da ve Türkiye genelinde öğrenci protestoları yapılıyor. Bu protestoların çoğunun baskıyla karşı karşıya kaldığını, pek çok öğrencinin tutuklandığını, LGBTİ+ toplumunun da bu protestolar nedeniyle baskı altına alındığını biliyoruz. Fronte Popolare olarak öğrencilerin mücadelesini destekliyor, baskıyı kınıyor ve tüm öğrencilerin serbest bırakılması için çağırıda bulunuyoruz. Üniversiteler, hükümetlere karşı eleştirel düşüncenin ve Türkiye’ye yıllardır musallat olan rejime karşı muhalefetin oluşacağı yerlerdir.”

 

DAHA FAZLA