İtalya Başbakanı Conte: Türkiye Libya’ya askeri müdahaleden kaçınmalı

İtalya Başbakanı Conte: Türkiye Libya’ya askeri müdahaleden kaçınmalı

İtalya Başbakan’ı Giuseppe Conte, Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme planına ilişkin ‘askeri gerilim artışına yol açacağını’ söyleyerek Türkiye’ye uyarılarda bulundu.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme planına karşı çıkarak, bir askeri müdahaleden kaçınılması çağrısı yaptı.

Basın toplantısında konuşan Conte, son günlerde diplomatik girişimleri aralıksız sürdürdüğünü dile getirerek AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile telefonda görüştüğünü belirtti. 

‘ASKERİ GERİLİM ARTAR’

Conte, Erdoğan’ı ‘askeri müdahaleyi iyice düşünüp taşınmaya davet ettiğini’ açıkladı. “Böyle bir müdahalenin sahadaki güçler arasında denge kurmaya yardımcı olmayacağını, aksine inanılmaz bir askeri gerilim artışına yol açacağını” söyleyen İtalya Başbakanı Erdoğan hakkında, "Böyle bir askeri müdahaleden kaçınmasını tavsiye etmeyi sürdüreceğim" dedi. 

Conte ayrıca Erdoğan ve Putinle iletişim halinde olacaklarını dile getirerek, “Libya’da çatışmaların sürmesine her zaman kararlılıkla karşı çıkacağız. Bunu gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerek Devlet Başkanı Putin’e söyledim. Askeri gerilimin artmasını kabul edemeyeceğimizi, bu nedenle iletişimde kalmayı sürdüreceğimizi söyledim” diye konuştu.