İşverene haciz geldi, işçiler ortada kaldı

İşverene haciz geldi, işçiler ortada kaldı

Sefaköy’de bulunan Polimer Çuval fabrikasında, işverene haciz gelmesi sonucu 550 işçi hakları ödenmeden işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İstanbul Sefaköy’de bulunan Polimer Çuval fabrikasında 550 işçi hakları ödenmeden, işlerinden olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Türk-İş’e bağlı TEKSİF'in örgütlü olduğu dokuma ve makina bölümlerinde kadrolu işçilerin, diğer bölümlerde ise ağırlıklı olarak taşeron işçilerin çalıştığı fabrikaya patronun borçları yüzünden haciz geldi.

Konuyla ilgili görüş aldığımız bir TEKSİF Sendikası yetkilisi şunları söyledi;

"Burası 50 yıllık bir firma. Biz TEKSİF olarak da 20 yıldır burada örgütlüyüz. Bundan yaklaşık 1-2 hafta öncesine kadar maaşlar, gecikmeli de olsa ödeniyordu. Ancak patronun geçmiş 1-2 yıldaki borçları nedeniyle haciz geldi ve işçiler neden işsiz kaldıklarını bir türlü öğrenemediler. Biz de bu bilgiye yeni ulaştık." dedi

‘TEMİNAT İSTEDİK, VERMEDİLER’

TEKSİF Yedikule Şube Başkanı Hasan Güneş ve TEKSİF avukatı Özgür Ekin akşam saatlerinde fabrikaya gelerek patron temsilcisiyle bir görüşme yaptı. Güneş ve Ekin görüşmenin ardından işçilere açıklamalarda bulundu.

TEKSİF Yedikule Şube Başkanı Hasan Güneş işçilere yaptığı konuşmada, “Alacaklarınıza ilişkin teminat istedik. Dediler ki ‘teminat veremeyiz.’ Önümüzde iki seçenek var. Ya Ali Bey (işveren) burayı alacak ya da iflas kararı alacaklar. Ali Bey almaz, bunlar da iflas kararı alırsa; biliyorsunuz iflas kararı aldıktan sonra ipotekli yerlerle ilgili işçi alacakları birinci sıraya çıkar. Biz hukuki işlem başlatacağız. İflas kararı alırsa sizlerin alacakları birinci sıraya çıkacak. Şu an geldiğimiz nokta budur.’15 gün içinde bu hale geldim’ diyor. Ali Bey Cuma gününe kadar fabrikayı satın almazsa iflas kararı almak zorunda" dedi.

‘CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE İSTEDİLER’

Avukat Özgür Ekin de işçilere yaptığı açıklamada; “Araştırma yapıyoruz. Bugün masaya gittiğimizde, masaya yumruğu vurduk. ‘Kardeşim işçinin parasını veriyor musun?’ diye sorduk. Veremeyeceklerini söylediler. Biz de iflas vermelerini istedik. Cuma gününe kadar süre istediler. Cuma gününü bekleyeceğiz.” dedi.