İsveç devi Scania 5 bin emekçiyi işten çıkartacak

İsveç devi Scania 5 bin emekçiyi işten çıkartacak

Kamyon, otobüs ve tır üreticisi Scania, 5 bin çalışanın işine son vereceğini açıkladı.

Merkezi İsveç'in başkenti Stockholm'un Södertelje ilçesinde bulunan kamyon, otobüs ve tır üreticisi Scania, 5 bin çalışanın işine son vereceğini açıkladı.

Şirketin işten atma kararı  2020 yılı ikinci yarı raporunun açıklanmasından sonra geldi. Scania, bu yılın ikinci çeyreğinde yarım milyar kron zarar etti. Kamyon satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 40 oranında düşüş gösterdi. 

Evrensel'den Murat Kuseyri'nin haberine göre, İsveç medyasına açıklamalarda bulunan Scania Genel Müdürü Henrik Henriksson, şirketin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının neden olduğu krizin en güç dönemini atlattığını ve yılın diğer aylarının daha aydınlık göründüğünü söyledi. “Bu yılın ikici çeyreğinde aydan aya göreceli iyileşme olduğunu görüyoruz. Ama bunun üçüncü çeyrekte süreceğini söylemek için henüz erken” diyen Henrikson, 5 bin kişinin işten atılacağını doğruladı.

Kamyon, otobüs ve Tır üretiminde dünyada 3. sırada yer alan ve 40 bin çalışanı olan Scania'nın İsveç'te Södertelje, Luleo ve Oskarhamn yerleşim birimlerinde fabrikaları bulunuyor. Södertelje'deki fabrikada çalışan bin emekçi işten atılacaklar arasında.

Covid-19 pandemisinin yaygınlaşmasından sonra İsveç'te 19 bin çalışanını izne ayıran şirket İsveç devletinden milyarlarca kron koronavirüs yardımı almıştı.