İstismara uğrayan çocuk hamile kaldı!

İstismara uğrayan çocuk hamile kaldı!

13 yaşındaki çocuk maruz bırakıldığı istismar sonucunda hamile kaldı.

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan / csgorselarsiv.org

Adana'da 13 yaşındaki kız çocuğu, arkadaşının babası olan 55 yaşındaki H.Y. isimli bir erkeğin istismarına maruz bırakıldı. Annesinin şüphelenmesi üzerine, çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı.

KIZINI DEVLET KORUMASI ALTINA ALDIRDI

11 yıl önce evli olduğu erkekten boşanan 33 yaşındaki E.O., 2 yaşındaki kızı F.N.E.'yi babasında bırakmak zorunda kaldı. Terzilik yapan E.O., arada bir gizlice görmek zorunda kaldığı kızının bedenindeki değişikliği fark edince, gebelik testi yaptırdı. 13 yaşındaki çocuğunun hamile olduğunu öğrenen E.O., kızını devlet koruması altına aldırdı.

FAİL TUTUKLANDI

Kızına istismarda bulunduğu iddia edilen 55 yaşındaki H.Y.'yi de kızının telefonundan mesaj atarak güvenlik güçlerine yakalattı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘KIZIMIN GÖĞSÜNDEN SÜT GELİYORDU’

E.O. kızı 2 yaşındayken ayrıldığını ve velayetinin boşandığı erkekte kaldığını belirterek, "Bana hiç kızımı göstermedi ama kızımla gizli gizli geldim görüştüm. Kızımı bu yıl okul başladığından beri iki haftada bir görmeye başladım. Kızım yatılı anadolu lisesinde okuyor. Kızım 'anne göğsümden süt geliyor' dedi ve ben de 'bakayım' dedim. Kızımın bedenindeki renk değişikliğinden şüphelendim. Baktım bayağı bir süt geliyor. Ablamla ben şüphelendim. Eczaneden aldığımız gebelik testi ile test yaptık, kızım gebe çıktı" dedi.

‘MAHKEMEYİ BEKLİYORUZ’

Kızına, kendisine istismarda bulunan kişinin arkadaşının babası olduğunu söylediğini anlatan E.O., “Ayrıldığım eşimi aradım ve acil Adana’ya gelmesini istedim. Ne oldu dedi, ısrarla gel dememe rağmen gelmeyince kızına H.Y. diye biri köyden tecavüz etmiş dedim. Cevap vermedi, sinirlendim telefonu kapattım ve emniyet müdürlüğüne gittim. Şikayetçi oldum adam tutuklandı ve mahkemeyi bekliyoruz” dedi.

‘GÖNÜLLÜ AVUKATLAIRN KIZIMIN HAKKINI SAVUNMASINI İSTİYORUM’

Kızının 21 haftalık hamile olduğunu söyleyen E.O., “Kızım devletin korumasında. Bu hafta içinde savcılık ve doktorlar gerekli incelemeleri yapacaklar. Beklentim devletimden hukuki süreçte yardım bekliyorum avukatım yok bu konuda gönüllü avukatlar ile kızımın hakkını savunmasını istiyorum” diye konuştu.

‘KADIN OLDUĞUM İÇİN KIZIMI VERMEDİLER’

Babaannesi ile köye gelmeden önce konuştuğunu, "Köye gelme" dediğini aktaran E.O., “Dedesi ile konuştum 'kızın devrini sana veriyorum' dedi ve ben de 'araba mı devrediyorsun' diyerek tepki gösterdim. Bana kadın olduğum için kızımı vermediler ama kendileri kızımı ne hale getirdiler” dedi.

DAHA FAZLA