İstismar faili öğretmenin görevine dönmesine aileden tepki: Adalet istiyoruz

İstismar faili öğretmenin görevine dönmesine aileden tepki: Adalet istiyoruz

Hatay'da öğrencisine cinsel istismarla tutuksuz yargılanan öğretmenin görevine iade edilmesine tepki gösteren aile, "Adalet yerini bulsun, başka bir çocuk benzer şeyler yaşamasın" dedi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2018 yılında, bir okulda beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda okul müdür yardımcılığı yapan A.Ö., 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki A.A.’ya cinsel istismarda bulundu. Olayı öğrenen ailenin şikayeti üzerine öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda görevden uzaklaştırılan öğretmen, soruşturma tamamlanmadan göreve iade edildi. Hakkında Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesi'nce "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve  "çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla dava açılan A.Ö., tutuksuz olarak yargılanıyor. 

"PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUZ"

Hamdullah Kesen'in haberine göre, çocuğun annesi L.A., olayın 2018 yılında yaşandığını ve kendisinin o dönem şehir dışında olduğunu söyledi. Eve geri döndüğünde kızında bir farklılık gözlemlediğini belirten L.A., "Önce okulda böyle bir durum olacağına inanmadım. Mesajları gördüm, kızımla konuştum o da itiraf etti. Adamı aradım, 'Kızının bunu size anlatacağını biliyordum. Benim ailevi sorunlarım vardı. Ben böyle bir hata yaptım' dedi. O süreçte kızım dersleriyle ilgilenmez oldu. Duygusal yönden kızımla iletişime geçmiş. Kızım bu durumun bir oyunla başladığını söyledi. Olayı duyduğumdan beri yaşamıyor gibiyim. Eşim duyduktan sonra şeker hastası oldu. Hepimiz psikolojik destek görüyoruz" dedi.

"GÖREVDEN ALINIP TUTUKLANSIN"

CİMER'e şikayette bulunan anne L.A., Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu'nun faile sadece "bir yıl kademe durdurma" cezası verdiğini  hatırlattı. L.A., duruşmada ise sanığın kendisini "bana iftira atılıyor" diyerek savunduğunu belirterek, "İlk defa mahkemelik bir durumla karşılaşıyoruz. Adalete güvendiğimizden dolayı mahkemeye başvurduk. Adam neden dışarıda? Ben bu durumun geniş kapsamlı araştırılmasını istiyordum" ifadesinde bulundu. 

L.A. şu çağrıda bulundu; "Adaletin yerini bulmasını ve bir daha başka bir çocuğun bu durumu yaşamamasını istiyorum. Eğitim çağında olan bir çocuğun bu şekilde rahatsız edilmesini istemiyorum. Adalet talep ediyorum. Bu kişi görevden alınıp tutuklansın."

"SANIK TUTUKLANSIN"

Ailenin avukatı Yusuf Uyar, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerin olayın gerçekleştiğine dair bir rapor hazırladığını, sanığın "devlet memurluğundan çıkarma" cezasıyla cezalandırılmasını uygun bulduklarını ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın sanığa verilebilecek en hafif ceza olan "bir yıl kademe durdurma" cezası verilmesini yeterli gördüğünü söyledi.

Avukat Uyar, A.Ö.' nin, öğrencisine farklı yerlerde birçok kez istismarda bulunduğunu, sözlü istismarın yerinin bir süre sonra fiziksel istismara bıraktığını söyledi. Uyar da sanığın görevden uzaklaştırılarak ve tutuklanmasını talep etti. 

DAHA FAZLA