İstismar davasında Soylu'nun soruşturma izni vermediği vali için Danıştay'a başvuru

İstismar davasında Soylu'nun soruşturma izni vermediği vali için Danıştay'a başvuru

Ensar Vakfı Karaman Şubesi'nde çocuklara yönelik istismar davasında Süleyman Soylu tarafından soruşturulmasına izin verilmeyen dönemin valisi Murat Koca için Danıştay'a başvuru yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ensar Vakfı Karaman Şubesi’nin yasa dışı yurtlarında çalışan bir öğretmenin, 10 erkek öğrenciye cinsel istirmarda bulunmasına ilişkin olaydan dönemin İl Milli Eğitim Müdürü olan Asım Sultanoğlu, Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır ile İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer hakkında soruşturma izni vermişti. Soylu, dönemin valisi Murat Koca hakkında ise kusuru olmadığı iddiasıyla soruşturma izni vermemişti. Vali Koca’nın mülki idare amiri olarak denetim görevini yerine getirmediğini belirten avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, Danıştay’dan soruşturma izni verilmemesi kararının kaldırılmasını istedi.

'MÜLKİ AMİRİN GÖREVİ KAPSAMINDA'

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Vali Murat Koca’nın 2012-2015 yılları arasında Karaman’da görev yaptığına dikkat çeken Eminağaoğlu, şunları kaydetti:

“Karaman’da adı geçen valinin görev süresi de dahil 2009-2015 yılları arasında yurtların hiçbir biçimde denetiminin yapılmadığı saptanmıştır. 5253 Sayılı Yasa’nın 26. maddesi uyarınca derneklerin yurt açması mülki amir iznine bağlı. Derneklerin yasak faaliyette bulunup bulunmadığının mülki amirin de görevi kapsamında olmasına rağmen, adı geçen valinin bu denetimi ve görevini yapmadığı sabit olmuştur.”

DAHA FAZLA