İstinaf Mahkemesi, Berna Laçin hakkında verilen kararı onadı

İstinaf Mahkemesi, Berna Laçin hakkında verilen kararı onadı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, başsavcılığın yerel mahkemenin kararının kaldırılması için yaptığı istinaf başvurusunu esastan reddetti.

Yerel mahkemenin, çocuk istismarı cezalarının tartışıldığı bir dönemde “İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı!” şeklindeki sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan Berna Laçin'e verdiği beraat kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Çocuk istismarına verilen cezaların tartışıldığı Temmuz 2018’de konuyla ilgili “İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar,psikiyatrlar, psikologlar,toplum bilimciler ,hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!” şeklinde bir tweet atan oyuncu Berna Laçin hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

 

BERAAT ETTİ

Davaya bakan İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi, 19 Şubat 2019 tarihli karar duruşmasında suçun unsurları bulunmadığı gerekçesi ile Berna Laçin'in beraatine karar vermişti. 

BAŞSAVCILIK İSTİNAFA BAŞVURDU

7 Mart 2019 tarihinde karara itiraz eden İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstinaf Mahkemesi'ne başvurarak kararın bozulmasını ve Berna Laçin'in cezalandırılmasını talep etmişti.  

Kararın bozulması için İstinaf Mahkemesi'ne başvurduğunu yazılı bir açıklama ile duyuran Başsavcılık, "Sanığın büyük tepki alan ifadelerinin halkın dini değerlerini aşağılayıcı ve kamu barışını bozmaya elverişli nitelik taşıdığını" öne sürerek beraat kararının kaldırılmasını ve sanığın cezalandırılmasını istemişti.

İSTİNAF KARARI ONADI

Davaya bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, dosya üzerinden oybirliği ile aldığı kararda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebinin yerinde görmedi. Daire, başsavcılığın yerel mahkemenin kararının kaldırılması için yaptığı istinaf başvurusunu esastan reddetti. Kararda, istinaf başvurusunda bulunan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu kararı Yargıtay nezdinde temyiz etme hakkının bulunduğu belirtildi.