İstinaf, Gezi Davası'ndaki beraat kararlarını bozdu

İstinaf, Gezi Davası'ndaki beraat kararlarını bozdu

İstinaf mahkemesi, aralarında Osman Kavala ve Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 9 kişinin hakkında verilen beraat kararını bozdu.

İstinaf mahkemesi Gezi Davası'nda, Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında verilen beraat kararlarını bozdu. İstinaf, dosyanın yeniden incelenmek üzere hükmü bozulan ilk derece mahkemesine gönderilmesine karar verdi. İstinaf mahkemesinin kararı oy birliğiyle alındı.

Haziran Direnişi'ne yönelik Şubat 2020'de sanıklar Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekçi  hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "mala zarar verme", "nitelik yağma", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi", "kasten yaralama", "ağırlaştırılmış yaralama" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından dava açılmıştı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Şubat 2020'de tüm sanıklar hakkında beraat kararı vermişti. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3'üncü Ceza Dairesi 9 sanık hakkında verilen beraat kararının oy birliğiyle bozulmasına hükmetti. Mahkeme, dosyanın yeniden incelenmek üzere ilk derece mahkemesine gönderilmesine karar verdi.