‘İstiklal Caddesi'ndeki saldırı araştırılsın’ önergesi, AKP-MHP oylarıyla reddedildi

‘İstiklal Caddesi'ndeki saldırı araştırılsın’ önergesi, AKP-MHP oylarıyla reddedildi

CHP'nin Taksim'deki bombalı saldırının araştırılması için verdiği önerge AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP’nin, İstiklal Caddesi’nde medyana gelen ve 6 yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan saldırının araştırılması için verdiği önerge AKP ve MHP milletvekillerin oylarıyla reddedildi.

CHP Grubu’nun önergesi üzerine sözü, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker aldı. Şeker, “Bu gibi saldırıların bir daha yaşanmaması için muhataplarına görevlerinin hatırlatılacağı ve Meclis’te yetkili olduğumuz konu da milletin bize verdiği yetki de. ‘Bizim can ve mal güvenliğimizi sağlayın’ diye bizi buraya gönderenlere karşı sorumluluğumuz var. Onun için, neden bunlar yaşandı, tekrarı olmaması için neler yapılması gerekiyor. Meclis’ten insanlar çözüm bekliyor, bunun sorgulanmasını istiyor” dedi.

'DAHA ÖNCEKİLERİ SORGULAMADINIZ'

Daha önceki saldırıları anımsatan Şeker, şunları söyledi:

"Daha öncekileri sorgulamadınız. Daha öncesinde, Suruç Katliamı yaşandığında ‘Biz, terör örgütlerinin yaptığı bu operasyonlar neticesinde bu kadar yurttaşımızı kaybediyoruz, bunlar nasıl sınırlardan geçiyor? Nasıl burada, bu katliamları yapabiliyor?’ diye sorduğumuzda, ‘Araştıralım’ dediğimizde AKP ve MHP oylarıyla onları reddettiniz. O tarihlerde sınırlarımız bu şekildeydi. IŞİD militanları bizim askerlerimizin karşısında el sallayarak orada tünel kazıyorlardı, siper kazıyorlardı ve böylesi durumlara müsaade ettiğiniz için Türkiye mülteci deposuna döndü.”

İYİ Parti adına Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli söz aldı. Cinisli, “Terörle çok iyi mücadele edildiği algısı oluşturulurken yaşanan elim olayları neyle anlatacağız? 2002 yılında sıfır terörle devralınan Türkiye’nin 2022 yılında İstanbul’un göbeğinde bomba patlatılabilen hâle gelmesi başarı mıdır?” diye sordu.

'GERÇEKLERİ AÇIĞA ÇIKARMA GİBİ BİR DERTLERİ YOK'

CHP’nin önergesi üzerine söz alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Şimdi, bu önerge de reddedilecek çünkü ne yazık ki iktidarın mensubu olan milletvekillerinin Taksim patlamasındaki gerçekleri açığa çıkarma gibi bir dertleri ve niyetleri olmadığı gibi, bir de bunun üzerini örtme konusunda da bayağı mahirce işler sergiliyorlar.”

Önerge AKP ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi.