İstiklal Caddesi'nde bıçaklanan Halit Ayar'ın katilleri hakkında müebbet hapis istemi

İstiklal Caddesi'nde bıçaklanan Halit Ayar'ın katilleri hakkında müebbet hapis istemi

İstiklal Caddesi'nde İTÜ'den yeni mezun olan Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada savcılık, Halit şüpheliler Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İstiklal Caddesi’nde 7 Eylül'de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Savcılık, Halit Ayar‘ın öldürülmesi suçundan şüpheliler Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Şüpheliler hakkında ayrıca “kasten öldürmeye teşebbüs” ve  “nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlarından toplam 48 yıl 6’şar ay hapis ve 73’er yıla kadar hapisleri istendi.

NE OLMUŞTU?

Taksim İstiklal Caddesi Tünel tramvay durağında 7 Eylül'de, gece saatlerinde meydana gelen cinayette, İTÜ elektrik mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan 23 yaşındaki Halit Ayar, iki arkadaşıyla birlikte tramvay durağında oturuyordu.

Bu sırada yanlarına gelen 2 kişi para istedi, gençler olumsuz yanıt verince de saldırıya uğradı. Halit Ayar ve yanındaki arkadaşı bıçaklandı.

Hastaneye kaldırılan gençlerden Halit Ayar hayatını kaybetti. Yaralanan diğer genç ise tedavi altına alındı.