İstifa haberlerine AKP'li Yeneroğlu'ndan açıklama geldi

İstifa haberlerine AKP'li Yeneroğlu'ndan açıklama geldi

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun partisindeki bütün görevlerinden istifa ettiği iddialarını sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla yalanladı.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun partisindeki bütün görevlerinden istifa ettiği iddia edildi. Yeneroğlu istifa iddialarını sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla yalanladı.

Yeneroğlu YSK’nın tartışmalı İstanbul kararı sonrasında sosyal medya hesabından “Büyük hukukçu Ebu Hanife’nin ‘mihraptan ve minberden hukukun sesini kısarsanız, Hz. Allah da sizin nefesinizi, iflâhınızı kısar’ ikazı her okuduğumuzda sarsılmamızı sağlıyorsa, hayırlı sahurlar dilerim…. aksi takdirde tuttuğumuz oruç bizi kurtarmayabilir..” mesajını paylaşmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir” ifadesini kullanmıştı.

Yeneroğlu bugün Hande Fırat'ın istifa ettiği yönündeki haberi üzerine "İstifa ettiğim haberi doğru değil. Hande hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden,hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş.Ben kendilerine, 'kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sn Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi bundan sonra da etmeyeceğimi belirttim. Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim" şeklinde konuştu.