İstifa eden AKP İzmir İl Başkanı: İlçe adaylarımız Zeybekci'den daha çok oy aldı

İstifa eden AKP İzmir İl Başkanı: İlçe adaylarımız Zeybekci'den daha çok oy aldı

AKP İzmir İl Başkanı, yerel seçimlerin ardından yaptığı istifa konuşmasında, “İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımız Zeybekci'den daha çok oy almış” dedi.

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından istifa etti. Şengül, aldığı kararın nedenlerini kamuoyuyla paylaştığı konuşmasında, “İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımız Nihat Zeybekci'den daha çok oy almış” ifadelerini kullandı.

Şengül’ün açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

-Seçim sonucunda alınan başarıda şunu gördük ki gerçekten ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık. Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık.

-İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış.

-Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilatımız bu kadar bütünleşmemişti.

-7 olan belediye sayımız 4’e düştü. 2014’te bölünmeden dolayı birçok ilçede belediye başkanlığı kazanmıştık. Bu sefer oylarımızı arttırmamıza rağmen kaybettik. İkili kutup olmasından dolayı 12 belediye kaybettik. Artık baraj yüzde 30-40’larda değil artık yüzde 50’yi geçmeniz gerekiyor.