İşten çıkarma yasağına rağmen 10 işçinin işine son verildi, sendikacılar gözaltına alındı

İşten çıkarma yasağına rağmen 10 işçinin işine son verildi, sendikacılar gözaltına alındı

Gebze'de kurulu Özer Elektrik’te Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçi tazminatsız işten atıldı. İşçilerin direnişe başlaması üzerine iki sendikacı gözaltına alındı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Özer Elektrik’te, hükümetin pandemi sebebiyle uzattığ işten çıkarma yasağına rağmen 10 işçi işten çıkarıldı. Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve Şube Başkanı Necmettin Aydın da gözaltına aldı.

Gebze'de kurulu Özer Elektrik’te Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçi tazminatsız işten atıldı. Evrensel’in haberine göre, işçiler jandarma zoruyla fabrikadan çıkarıldı. Haberde, işçilerin işine Birleşik Metal-İş’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulunduğu gün son verildiği belirtildi.

Bakanlığa yapılan yetki başvurusunu duyan Özer Elektrik yetkililerinin işçileri sorguya çekerek sendikadan istifaya zorladığı, iş yerinde kalan diğer işçilere de baskı uygulandığı belirtildi. Jandarma ekipleri Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve Şube Başkanı Necmettin Aydın’ı da gözaltına aldı.

'YASALAR AYAKLAR ALTINA ALINDI'

Fabrikadan dışarı çıkarılan işçiler sendika hakları için direnişe başlarken, Birleşik Metal-İş, “Gebze Özer Elektrik işyerinde Çoğunluk tespiti için Bakanlığa başvuru yaptığımız gün, işten çıkarma yasağına rağmen 10 üyemizin işten çıkartılması Anayasa ve yasaların resmen ayaklar altına alındığının açık bir göstergesidir. Gözaltındaki arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı” açıklamasında bulundu.