İşten çıkarılan ve tehdit edilen işçiler: Tempo Çağrı Merkezi iftiralara devam ediyor

İşten çıkarılan ve tehdit edilen işçiler: Tempo Çağrı Merkezi iftiralara devam ediyor

Batman'da bulunan Tempo Çağrı Merkezi'nde işten çıkartılan işçiler sürece ve patronun kendilerine yönelttiği ithamlara dair basın açıklaması düzenledi.

Batman'da faaliyet gösteren Tempo Çağrı Merkezi'nde işten çıkartılan ve daha sonrasında tehdit edilen çağrı merkezi işçileri basın açıklaması düzenledi. Açıklamada kendilerine yönelik iftira içerikli söylemleri kesinlikle kabul etmediklerini belirten işçiler açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Kamuoyunca da bilindiği üzere Tempo Çağrı Merkezi İş Süreçleri Dış Kaynak Hizmetleri A.Ş.’de çalışan arkadaşlarım ve benim iş akdimiz feshedilmiştir. İlgili fesih süreci Tempo Çağrı Merkezi yetkililerince kanunun lafzına uygun gösterilmeye çalışılarak gerçekleştirilmiştir. Bu uygun gösterilmeye çalışma durumu, sözde ben ve ekip arkadaşlarımın sistem üzerinden kişisel çıkar sağlama yoluyla gerçekleştirilmiştir. Tarafımıza karşı itham edilmiş olan bu iftira içerikli söylemleri kesinlikle kabul etmediğimizi belirtiyor, Tempo Çağrı Merkezi'nin bu yönde elinde somut bir delil bulunmadığını da hatırlatıyoruz.

Tempo Çağrı Merkezi iş akdimizi Cumhurbaşkanlığınca alınmış olan karar doğrultusunda feshedemediğinden ve sadece belli başlı nedenlerle feshi gerçekleştirebileceğinden dolayı tarafımıza bu iftiralar atılmıştır. Onlarca kişinin aynı anda, aynı şekilde şirketten bir çıkar sağlamış olma ihtimali düşünüldüğünde bu durumun hayatın olağan akışına aykırı bir durum olduğu görülecektir. Yıllardır iş arkadaşlarımızı işten çıkardıkları zaman farklı farklı nedenler bahane gösterilip işbu fesihleri gerçekleştirmişlerdir.

2014 yılından bu yana iş akitleri feshedilmiş olan iş arkadaşlarımız işe iade davalarını kazanmışlardır çünkü yargı haksızlıkları tespit edip iş arkadaşlarımızın işe dönüşüne karar vermiştir. Tempo Çağrı Merkezi'nin iş akitlerimizi feshetmesiyle birlikte her daim yaptığı gibi İŞ-KUR’dan yeni işçiler talep edecek olup işe alınan yeni işçilerin teşvik kapsamları doğrultusunda sigorta primini yatırmaktan kaçınacaktır. Tarafımıza dayatılmış olan iftira içerikli ithamları kesinlikle kabul etmediğimizi ve bu konuda gerekli yasal ve hukuki işlemleri başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."