İşten çıkarılan Valfsan işçileri direnişe başladı: 'Taleplerimiz kabul edilinceye kadar!'

İşten çıkarılan Valfsan işçileri direnişe başladı: 'Taleplerimiz kabul edilinceye kadar!'

11 Ekim'de patron-temsilci iş birliği ve "eleman fazlalığı" gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Valfsan işçileri direnişe geçti.

İleri Haber

İstanbul Tuzla’da bulunan Valfsan fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçi, işten çıkarılmalarının ardından bugün direnişe başladı.

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Valfsan metal fabrikasında çalışan Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BMİS) üyesi 10 işçi, 11 Ekim’de patron-temsilci iş birliğiyle işten çıkarıldı.

İşçiler, bugün OSB kapısında yaptıkları eylemle direnişe başladıklarını açıkladılar. Slogan atan işçiler, talepleri kabul edilip, işe iadeleri sağlanıncaya kadar direneceklerini ilan ettiler.

İşçilerin yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Biz Valfsan firmasındaki sorunları gören, yanlışlara müdahale eden ve yapıcı temelde eleştiren, örgütlü-sınıf bilincine sahip işçiler olarak; fabrikamızdaki sorunları, baskıları, tehditleri her defasında fabrika içerisinde dile getirdik ve sonunda patron ve işbirlikçi temsilciler eliyle hiçbir gerekçe gösterilmeden 10 öncü işçi arkadaşımızla işimize son verildi.

Biz de sendika içi bütün hiyerarşiye uyarak sendikal temaslarımızı yaptık ve sonunda fiili direnişe geçmiş bulunmaktayız.

Bizler işimizi geri almak, içeride olabilecek işçi kıyımını önlemek ve içerde olacak baskıya boyun eğmemeleri amacıyla buradayız ve taleplerimiz yerine getirilinceye kadar direnişimizi sonlandırmayacağız. ‘Hak verilmez alınır’  diyerek bütün emek dostlarını yanımızda olmaya bekliyoruz."