İşten atılan işçilerden İzmir Belediyesi'ne: 'Verimsizliği' 25 yılın sonunda mı keşfettiniz?

İşten atılan işçilerden İzmir Belediyesi'ne: 'Verimsizliği' 25 yılın sonunda mı keşfettiniz?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işlerinden 'verimsizlik' bahanesiyle atılan işçiler atılanların arasında 25 yıllık çalışanların da bulunduğunu ifade ederek, "Büyükşehir belediyesi bu işçilerin verimsiz olduğunu 25 yılın sonunda keşfetmiş" dedi.

İleri Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işlerinden kadro talep ettikleri gerekçesiyle atılan işçiler bugün belediye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşten çıkarılan Barış Kaya basın açıklamasını açlık grevindeki Mahir Kılıç ve diğer arkadaşları adına okudu.

İşten atılanalrın arasında 25 yıllık işçilerin de olduğunun belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ne hikmetse 25 yılın sonunca bu işçilerin verimsiz olduğunu keşfetmiş büyükşehir belediyesi. Atılan işçiler arasında 12 yıldır engelli kadrosunda çalışan, işveren hatasıyla su tankerinin ezerek sakat bıraktığı işçi de vardır. Bu işçi sakat bırakılıp sonra işi de elinden alınarak açlığa mahkum edilmiştir.

Hangi iş kolunda olursa olsun 200 işçinin işten atılması işçi kıyımıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi işçi kıyımı yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir. İşçilerin işten atılmasının asli gerekçesi ise  kadro talebi ile dava açmış olmalarıdır." 

10 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

Öte yandan İZENERJİ'de çalışırken kadro davası açtığı gerekçesiyle işten atılan Mahir Kılıç isimli işçi 10 gündür İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde açlık grevi eylemi yürütüyor.

[ih2]