İşte YSK'nin kayyumu: Önce işe alıp sonra mülakat yaptı

İşte YSK'nin kayyumu: Önce işe alıp sonra mülakat yaptı

YSK’nin atadığı Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun AKP’ye yakın 180 kişiyi işe aldığı iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır’ın merkez Bağlar Belediyesi'ni yüzde 71 oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eşbaşkan adayı Zeyyat Ceylan’a, "KHK"li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmemiş, bunun yerine yüzde 25 oy alan AKP'li Hüseyin Beyoğlu'na verilmişti. Beyoğlu, ilk olarak kardeşi Haşim Mertoğlu'nu belediye başkan yardımcısı sıfatıyla işe aldı, daha sonra 5 buçuk milyon lira değerinde zırhlı makam aracı almak üzere hazırlıklara başladı.

Beyoğlu, bu kez belediyeye personel alımına başladı. 21 Mayıs’ta duyurusu yapılan iş alımı kapsamında 180 kişinin alınacağı belirtildi. 21 Mayıs gününde yapılan başvurular için 22 Mayıs’ta başlayan mülakatlar, 5 gün boyunca sürecek. Mülakat Komisyonu’nda ise AKP’nin eski Diyarbakır İl Başkanı, şimdiki Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Akar ile birlikte AKP adaylığı için bekçilikten istifa ederek belediyenin Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne getirilen İbrahim İçgil yer alıyor. 

AKRABALAR TOPLANIYOR

Ayrıca mülakatın yapıldığı yerde AKP ilçe başkanları ve gençlik kolları başkanları gezerken, yine mülakat alanında Beyoğlu’nun Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilen kardeşi Haşim Mertoğlu'nun ortağı olduğu Mektebim Okulları’na ait araçların olması da dikkat çekti. Yine başvuru yapanların çoğunlukla Mertoğlu, Beyoğlu ve Yalar soyisimli olması da dikkat çekiyor. 

USULEN MÜLAKAT

MA'nın haberine göre öte yandan Beyoğlu’nun 180 kişiyi işe aldığı ve yapılan mülakatların usul gereği olduğu ileri sürüldü. İşe alınanların çoğunun, Sur Belediyesi kayyumunun 31 Mart seçimlerinde belediyeyi HDP kazanmasına rağmen 5 Nisan’da giderayak işe aldığı ve yeni yönetimin "usulsüz" diyerek işten çıkardığı 146 kişiden seçildiği belirtildi.