İşte 'Milli' Muharip Uçağı'ndan ilk kare!

İşte 'Milli' Muharip Uçağı'ndan ilk kare!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçağı'nın ilk parçasının üretiminin gerçekleştirildiğini belirtti ve fotoğraf paylaştı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen Milli Muharip Uçak (MMU) Programı kapsamında kullanılacak ilk parça üretildi.

Konuya ilişkin olarak TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunurken, uçak için ilk parça üretiminin gerçekleştirildiğini belirtti. 

Kotil, "Milli Muharip Uçağımızın ilk parça üretimini gerçekleştirdik. Ülkemizin beka projesi için attığımız her adım bizim için çok anlamlı, çok kıymetli. Heyecanla, gayretle çalışarak aynı yolda yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu parçanın uçağın hangi bölümünde kullanılacağına ilişkin bir açıklama yapılmazken, yandaş medya tarafından haber coşku ile karşılandı. 

'2025'DE UÇACAK' DENİLDİ

Milli Muharip Uçağı'na ait prototip geçen eylül ayında TEKNOFEST'te de görücüye çıkmış ve Temel Kotil, burada yaptığı açıklamada, 18 Mart 2023'te motoru çalıştıracak şekilde çalışmaları devam ettirdiklerini, uçağın 18 Mart 2025'te de uçacağını iddia etmişti. Kotil, uçağı 2028'de de hava kuvvetlerine teslim etmeyi hedeflediklerini de belirtmişti. 

1.3 MİLYAR DOLAR AYRILDI

Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında, Milli Muharip Uçak’ın geliştirme sürecinde devlet bütçesinden 1.3 milyar ABD doları ayrıldığını, isminin ise Cumhurbaşkanı öncülüğünde prototip üretiminden sonra verileceğini belirtmişti.