İşte Erdoğan'ın işe layık gördüğü 'kalifiye' gençler!

İşte Erdoğan'ın işe layık gördüğü 'kalifiye' gençler!

Bu kısa listede arkadaşlıktan 'kalifiye' olan da var, aileden 'kalifiye' olan da... Genel merkez 'kalifiyeli' olan da var, 'kalifikasyonuna' iş yetmeyen de...

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün kendisine yöneltilen, üniversite mezunlarının iş bulamamasıyla ilgili soruya "Kalifikasyon noktasında kendini ispatlayan genç iş bulur" şeklinde cevap vermesi, akıllara son zamanlarda direkt parti içinden ya da yandaş çevrelerden ‘yıldızı parlayan’ gençleri getirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde bir grup gençle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, üniversite mezunlarının iş bulamamasıyla ilgili soruya, "Kalifikasyon noktasında kendini ispatlayan genç iş bulur" şeklinde yanıt verdi.

Genç işsizliğin resmi rakamlara göre bile yüzde 25 civarında seyrettiği ve gençlerin “ülkeden umudu kesme noktasına geldiği” konuşulan bu dönemde Erdoğan’ın cevabı tepki toplarken, akıllara da AKP iktidarıyla ‘yıldızı parlayan’ gençleri getirdi.

O ‘kalifiye’ gençlerden birkaçı şöyle:

1- KÜRŞAT AYVATOĞLU

AKP Genel Merkez çalışanı Hamza Kürşat Ayvatoğlu, arkadaşları ile birlikte bulunduğu lüks otomobilde kokain olduğu tahmin edilen uyuşturucu madde kullandığı görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından, 'uyuşturucu madde kullanmak' ve 'uyuşturucu madde kullanımını özendirmek' suçlarından gözaltına alınmıştı.

Ayvatoğlu, ilk ifadesinde kullandığı maddenin pudra şekeri olduğunu, arkadaş ortamında taklit amaçlı uyuşturucu madde kullanıyormuş gibi eğlendiklerini, görüntülerinin de o esnada haberi olmadan çekildiğini söylemişti.

Gözaltı süresi dolan Ayvatoğlu, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ayvatoğlu'nun arkadaşları, kullandıklarının kokain olduğunu ve kendilerine Ayvatoğlu tarafından temin edildiğini açıklamasıyla Ayvatoğlu yeniden gözaltına alınmıştı.

Kürşat Ayvatoğlu skandalı, gençlerin iş bulmakta zorlandığı bir dönemde bir AKP çalışanın bile nasıl lüks içinde yaşadığını gözler önüne sermişti.

2- TAHA HÜLAGÜ

Erdoğan tarafından atanan ve her fırsatta iktidarın politikalarına desteğini açıklayan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Sadettin Hülagü'nün oğlu Taha Hülagü’nün önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü yapıldığı, ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürü olduğu, burada 1 gün çalıştıktan sonra ise “memur” sıfatını alarak Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasi Koordinasyon Kurulu’na atandığı ortaya çıkmıştı.

Taha Hülagü’nün ‘kalifikasyon’una bu görevler yetmemiş olacak ki ardından İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’ne konkordato komiseri olarak atanmıştı.

Resmi olarak belirlenmiş olan Konkordato Komiseri maaşının alt limiti, 10 bin Türk Lirası (TL). Yasaya göre konkordato komiseri görevini üstlenen kişi en fazla 5 şirketin davasını takip edebilir.

3- YAHYA ÜSTÜN

Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri, ‘mega kalifiye’ Yahya Üstün, 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra geçen günlerde THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi oldu.

Kartal İmam Hatip Lisesi, Erdoğan’ın bahsettiği “kalifikasyon” için en yeterli adres olacak ki Bilal Erdoğan’ın dönem arkadaşlarının birçoğu ya önemli görevler, ya da önemli ihaleler aldı.

4- ERVA KAN

Neredeyse her ferdi devlet kademelerinde görevler alan Kavakçı ailesi tamamen ‘kalifiye’ bir aile olarak öne çıkıyor. Ailenin en dikkat çekeni eski milletvekili Merve Kavakçı, Malezya/Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak görev yapıyor. Merve Kavakçı’nın kızları Fatma Gülham ve Mariam ise Cumhurbaşkanı danışmanı. Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı Kan ise AKP İstanbul Milletvekili. Ravza Kavakçı Kan’ın kızı Erva Kan ise Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi proje direktörlüğünde görevli, aileden ‘kalifiye’ bir genç.