İşte Beyza'yı tutuklayan hakimin sicili

İşte Beyza'yı tutuklayan hakimin sicili

Üniversite öğrencisi Beyza Buldağ hakkında hukuksuz bir şekilde tutuklama kararı veren hakim Ramazan Çiçek'in geçmiş kararları arasında birçok tartışmalı karar bulunuyor.

Öğrenci Sendikası üyesi Beyza Buldağ hakkında hukuksuz bir şekilde "halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla tutuklama kararı veren hakim Ramazan Çiçek, daha önce de birçok hukuksuz karara imza attı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları tarafından 13 Nisan 2019'da dövülen ve hakkında adli kontrol altına alınan avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun sürece yaptığı itiraz neticesinde dikkat çekici bir hakim değişikliği yapılmıştı. Karar vermesi gereken hakim Özgür Kökten izne ayrılıp,  7. Sulh Ceza Hâkimi Ramazan Çiçek, 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne görevlendirildi ve adli kontrol kararının kaldırılmasını reddetti. Bu karar sonrası, darp raporu alması gereken Sürenoğlu, dışarı çıkamadığı için gerekli raporu alamadı. Olaya ilişkin haberler Cumhuriyet gazetesinde de yer aldı.

İRFANOĞLU'NU TAHLİYE ETTİ

"Fethullahçıları evinde saklayan Erol Yilmaz Irfanoglu'nu" tahliye eden mahkemenin heyetinde de yine hakim Ramazan Çiçek vardı. 

Mahkeme kararında ise şu ifadeler yer almıştı:

“Sanık savunmasının alınmış olması, suçun vasıf ve mahiyetinde değişiklik ihtimali, tutuklulukta geçirdiği süre, delilleri karartma ihtimali bulunmadığı, sanığın sabit ikametgahının bulunması, somut olayda tutuklama tedbirinin devamını zorunlu kılacak bir husus bulunmadığının anlaşılması, suçun vasfının sanık lehine değişme ihtimalinin bulunması hususları göz önüne alınarak sanık Erol Yılmaz İrfanoğlu’nun Mahkeme Başkanı’nın karşı oyuyla tahliyesine karar verildi.”

CUMHURİYET DAVASINDA TUTUKLAMA KARARI VEREN HEYETTE YER ALDI

Çiçek ayrıca, 'Cumhuriyet davası'nda Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Akın Atalay ve Kadri Gürsel hakkında tutuklama kararı veren heyetin parçasıydı.