İşte Barış Atay'a saldıranların dikkat çekici bağlantıları: Reisseverler, Pekerciler, Ülkücüler, Osmanlıcılar...

İşte Barış Atay'a saldıranların dikkat çekici bağlantıları: Reisseverler, Pekerciler, Ülkücüler, Osmanlıcılar...

Barış Atay'a saldırı düzenleyenlerin dikkat çekici bağlantıları ortaya çıktı. Ömür Canpolat’ı tanıyan kaynağımız, bu kişinin Yeldeğirmeni çevresinde “mafyacılık oynadığını” mahallelinin kendisini torbacılık, hırsızlık ve kadınları taciz ile andığını söyledi.

Doğan Ergün

Barış Atay’a saldıran ekibin lideri olduğu düşünülen Ömür Canpolat, cezaevinden yeni çıkmış, adli sabıkası olan bir kişi. Barış Atay’ın arkadan ilk saldıran kişi olarak teşhis ettiği Ömür Canpolat’ı tanıyan kaynağımız, bu kişinin Yeldeğirmeni çevresinde “mafyacılık oynadığını” mahallelinin kendisini torbacılık, hırsızlık ve kadınları taciz ile andığını dile getirdi.
Kaynağımız, Ömür Canpolat’ın sık sık yanına gittiği, “akıl aldığı” kişinin “AKP’li olarak bilinen” Erdem Karadeniz olduğunu belirtti. Ömür Canpolat’ın sosyal medya hesapları da bu ilişkiyi doğruluyor. Canpolat’ın sosyal medya hesabı, dövüş sporlarına, silaha meraklı olduğunu ve ideolojik olarak “Türk-İslam” sentezine yakın olduğunu gösteriyor. Canpolat ve çevresindekilerin sosyal medyada “fazla söze gerek yok” mottosunu kullandıkları görülüyor.  


Canpolat’ın bir tür “ağabeyi” olan Erdem Karadeniz için Instagram’da “fanları” tarafından kurulmuş bir sayfa bulunuyor. Twitter’da herhangi bir partiye bağlı olmadığını belirten Karadeniz’in Osmanlı padişahlarının resimleri olan bir afiş önünde çekilmiş fotoğrafı bulunuyor. Ayrıca, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu videoları da beğeniyor. Dahası, Karadeniz’in Süleyman Soylu’yla ilgili de çok sayıda beğeni veya paylaşım yaptığı görülüyor. 

Sosyal medya hesabına göre, Ömür Canpolat’ın yakın olduğu bir diğer isim, Sedat Peker ve Tayyip Erdoğan hayranlığıyla bilinen, Kotil Yapı İnşaat Ltd.’nin sahibi Ahmet Nuri Kotiloğlu. Rize, Çayelili olan Kotiloğlu’nun Sedat Peker’le fotoğrafları bulunuyor. Ömür Canpolat, Kotiloğlu’na “abi” diye hitap ediyor.

Öte yandan Ahmet Nuri Kotiloğlu'nun paylaşımlarında, Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'den "ailemizin medarı iftiharı diye bahsettiği görülüyor.

Erdem Karadeniz’in bir diğer yakın olduğu isim de Ülkü Ocakları’nda yıllarca “teşkilat başkanlığı” yaptığını söyleyen Fatih Saral. Saral İstanbul Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı. 

OSMANLI OCAKLARI TEHDİT ETMİŞTİ

Anılan isimlerin tamamının “Türk-İslam” sentezi çevresinde kümelenmiş isimler olduğu anlaşılıyor. Yine aynı çizgide, AKP’ye yakınlığı olan isimler tarafından kurulan ve başkanlığını Kadir Canpolat’ın yaptığı Osmanlı Ocakları da Barış Atay’a yapılan saldırının ardından Türkiye İşçi Partisi’ni kurumsal hesaptan tehdit etmişti. Osmanlı Ocakları geçen yıl da “Türkiye İttifakı” adı altında bir miting serisi düzenlemeyi planladıklarını, aralarında “Sedat Peker’in de olduğu önemli isimlerin bu mitinglerde konuşma yapmasını beklediklerini” duyurmuştu.