İstanbul'un ardından şimdi de Batman... 15 yaşlarındaki çocuğa bekçi-polis şiddeti!

İstanbul'un ardından şimdi de Batman... 15 yaşlarındaki çocuğa bekçi-polis şiddeti!

Batman'da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini öne süren polis ve bekçiler, 15 yaşlarındaki bir çocuğu yere yatırarak, şiddet uyguladı.

Bekçilerin İstanbul’da bir yurttaşı darp görüntülerinin ardından, Batman’da polis ve bekçilerin 15 yaşlarında bir çocuğa şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haber göre, Batman’ın Cudi Mahallesi’nde bulunan Salih Özdemir Parkı’nda dün akşam saatlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini öne süren polis ve bekçiler, 15 yaşlarındaki bir çocuğu yere yatırarak, şiddet uyguladı. Polis ve bekçilerin şiddeti, yurttaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. 

ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ

Görüntüde, 15 yaşlarında olduğu belirtilen ve ismi öğrenilemeyen çocuğun, bekçiler ve polisler tarafından parkın içinde yere yatırıldığı, çocuğun üzerine bir kişinin oturduğu, beyaz gömlekli sivil polisin de çocuğa tekme ve yumruklarla vurduğu görülüyor. 

HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Polis ve bekçiler, çocuğun maruz kaldığı şiddete tepki gösteren çevredeki yurttaşlara hakaret ederek, havaya ateş açtığı belirtildi.   

Şiddete maruz kalan kalan çocuğun daha sonra Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

DAHA FAZLA