İstanbul'un 2 ilçesinde toplu kedi ölümleri

İstanbul'un 2 ilçesinde toplu kedi ölümleri

2 ilçede toplam 37 kedi ölü bulundu.

İstanbul'un 2 ayrı ilçesinde toplu kedi ölümleri yaşandı. Kadıköy'de 34 kedi ölü bulunurken, Esenyurt'ta da öldürülen 3 kedi için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kadıköy'de Fenerbahçe Mahallesi'nde önceki akşam saatlerinde bir mahalle sakini, sokakta beslediği kedinin hastalandığını fark etti. Bir süre sonra yurttaşlar, sokakta ve bina bahçelerinde ölen kedileri gördü. Dün sabah saatlerinde ise toplamda 34 sokak kedisinin öldüğü belirlendi. Ayrıca, kimi mahalle sakininlerinin evlerinde beslediği kedilerin de kayıp olduğu ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İhbar üzerine olay yerine polis, Kadıköy Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ise ölen kedilerden numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Yaralı olarak kurtulan bir kedi ise mahalledeki bir veterinerde tedavi altına alındı.

Yaşananları katliam olarak nitelendiren mahalle sakinleri de kedi ölümlerinin aydınlatılmasını ve önlem alınmasını talep etti.

ESENYURT'TA ÖLDÜRÜLEN KEDİLER İÇİN SUÇ DUYURUSU

Esenyurt'taki olay ise 9 Mart günü yaşandı. Cumhuriyet Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde bulunan site içindeki bir binada temizlik görevlisi, otoparkta gördüğü hamile kediyi binaya getirip besledi. Doğum yapan kedinin 3 yavrusu 15 günlükken kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalanarak öldürüldü. Öldürülmüş haldeki kedi yavrularını görenlerin bildirmesiyle site yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çevrede oturan hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Polis olaya ilişkin çalışma başlattı.

Site Müdürü Oğuz Sürkiş, "Sitemizde yaşanan bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Gerekli suç duyurusunu yaptık. Bu olayın peşindeyiz, kesinlikle bırakmayacağız. Bu tamamen bir katliam. Temizlik görevlimiz otoparkta bulduğu bir kediyi hamile olduğunu görünce alıp katlara bırakıyor. Kediye katlarda bakınca ertesi gün de doğum yapıyor. Daha sakin bir ortama alıyorlar, çocukları rahatsız etmesin diye. Akşam gitmeden önce mamasını, sütünü ve suyunu bırakıp sevip gidiyorlar. Sabah geldiklerinde kediler kesilmiş halde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Sitedeki hayvanseverler de suçluların yakalanarak cezalandırılmasını talep etti. (DHA)