İstanbullular Yoğurtçu Parkı'ndan seslendi: İstanbul seninle güzel olacak

İstanbullular Yoğurtçu Parkı'ndan seslendi: İstanbul seninle güzel olacak

Oylarına, emeklerine, İstanbul'a sahip çıkan, 'İstanbul Seninle Kazanacak' diyen yüzlerce İstanbullu Yoğurtçu Parkı'nda bir araya geldi.

İleri Haber

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından, seçimlere kısa bir süre kala, İstanbul halkı oylarına, emeklerine, İstanbul'a sahip çıkmak için Yoğurtçu Parkı’nda bir araya geldi.

'İstanbul Seninle Kazanacak' etkinliğine Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ahmet Şık, Devrimci İşçiler Sendikası Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işine son verilen Barış Akademisyeni Zeynep Tül Akbal katıldı.

İstanbul işçilerle, kadınlarla, gençlerle, mücadeleyle kazanacak diyenlerin etkinliği Mustafa Kemal Çokşen Bandosu'nun sahne almasıyla başladı.

'GECELERİNDE AÇ YATILMAYAN BİR ÜLKE YARATACAĞIZ'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "15-16 haziranın 49.yılında hepinizi coşkuyla umutla selamlıyorum" diyerek konuşmasına başladı. Çerkezoğlu, "İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler biliyoruz ve inanıyoruz ki biz, ellerinizi birleştirip ayağa kalktığımızda gündüzlerinde sömürülmeyen gecelerinde aç yatılmayan bir ülke yaratacağız. Emeğin Türkiyesini de kuracak olan bu ülkenin gerçek sahipleri olan işçileridir emekçileridir" ifadelerini kullandı. Çerkezoğlu, "23 Haziran'da emeğin haklarını, ikinci sınıf yurttaş olarak görülen kadınlar olarak geleceğimizi oylayacağız" şeklinde konuştu.

'İSTANBUL'U, TÜRKİYE'Yİ HAKİKATLE, GAZETECİLERLE KAZANACAĞIZ'

DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteci Faruk Bildirici'nin ortaya çıkardığı 'Kabataş yalanı' olarak bilinen Gezi sürecindeki yalan haberlerin yandaş medya tarafından kendi sitelerinden kaldırıldığını belirterek başladığı konuşmasına "20 küsür yıldır İstanbul'u 17 yıldır Türkiye'yi yalanla yönetiyorlar, yalanlarını sürdürebilmek için medyanın yüzde 99'unu ele geçirdiler ama bu bile yetmiyor" diye konuştu. Eren, "Onlarca gazeteci hapiste ama her türlü baskıya rağmen, halka gerçekleri ulaştırmaya çalışan gazeteciler var. İstanbul'u, Türkiye'yi hakikatle, gazetecilerle kazanacağız" dedi.

'YILMIYORUZ, UMUTLUYUZ, KAZANACAĞIZ'

Barış Akademisyenleri adına Zeynep Tül Akbal konuşmasında, "Bir dilekçeye imza attık, talebimiz 'Barış'tı, 2016 yılının Ocak ayından itibaren hedef gösterildik ve davalar açıldı. Bir çok arkadaşımız hakkında hukuksuz davalar açıldı ama yılmıyoruz, gerçekten umutluyuz çünkü biz haklıyız, kazanacağız" ifadelerine yer verdi.

'BİZ KADINLAR OLARAK AKP'DEN SADECE KADIN DÜŞMANI POLİTİKALAR GÖRDÜK'

'İstanbul Seninle Kazanacak' etkinliğinde kadınlar adına "İrademizi, yok sayan ,gasp eden, İstanbullular olarak, verdiğimiz kararları yok sayanlara karşı buradayız, bir aradayız" diyerek konuşmasına başlayan Meltem Kolgazi, "Daha önceki seçim döneminde de söylemiştik şimdi de söylüyoruz, kadınların iradesini, seçimlerini yok sayanlardan hesap soracağız, kadınlar olmadan, kadınlar için ve kadınlarla beraber üretilmeyen bir belediyecilik asla olamaz" dedi. Kolgazi, "Kadınlar, kadın dostu, kadınlar için kendilerini rahat ve güçlü hissedecekleri kentler istiyorlar, kentlerde yaşamak ve üretmek istiyoruz. 17 yıllık iktidarında, 25 yıllık belediyeciliğinde, biz İstanbullu kadınlar olarak AKP'den sadece ve sadece kadın düşmanı politikalar gördük. Kadın düşmanı, şiddetle anılan bir İstanbul'a tanık olduk, biz kadınlar olarak gerçekten güvende dolaşabileceğimiz bir İstanbul istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BARIŞ ATAY: 'BİZ HAKLIYIZ, HALKIZ, BİZ KAZANACAĞIZ'

Yoğurtçu Parkı'na gelen İstanbulluları selamlayarak konuşmasına başlayan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, "Her yerde bağırdığımız 'İstanbul Seninle Kazanacak' sloganı alelade sadece pazar günü yapılacak olan seçimi işaret eden boş bir laftan ibaret değil, İstanbul seninle kazanacak derken sadece bir yerel seçimi kazanmaktan ibaret değil, bu ülkenin devrimcileri, ilericileri, sosyalistleri, geleceğimizi kazanmak için başlattığımız bir mücadelenin fitilini ateşleyecektir o gün ve hep birlikte yan yana ve orada omuz omuza olacağız" açıklamalarında bulundu. TİP Milletvekili Atay, "Biz İstanbul seninle kazanacak dedik, İstanbul bizimle kazanacak, hep beraber kazanacağız dedik, siz İstanbul'u kaldırın, yanına yaşadığınız ilin, ilçenin, mahallenin adını koyun, İstanbul seninle kazanacak yerine, Soma'da madenciler kazanacak deyin, Aladağ'da küçücük kızlar kazanacak deyin, Rabia Naz kazanacak deyin, Çorlu'da aileler kazanacak deyin, 10 Ekim'de hayatını kaybeden devrimciler kazanacak deyin, bu ülkede zulüm gören, ötekileştirilen, yok sayılan, yanyana oldukları zaman ne yapacakları konusunda hiçbir fikirleri olmayan, bu iktidara gününü gösterecek olan halk kazanacak deyin. Onlar güçlü olabilir ama biz haklıyız, halkız ve biz kazanacağız" diye konuştu.

Etkinlikte 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oylara sahip çıkmak için gönüllü müşahitlik masası kuruldu.