İstanbul'da Newroz kutlaması: 'Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız'

İstanbul'da Newroz kutlaması: 'Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız'

"Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla Bakırköy Pazar alanında İstanbul Newroz'u kutlandı.

Kutlamalarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve bir Barış Annesi konuşma yaptı.

Ayrıca kutlamalarda PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması talebiyle 8 Kasım 2018 tarihinden beri açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’in de mesajının okundu.

GÜNCELLEME 18.34

MA'nın aktardığı bilgiye göre, Bakırköy’de kutlanan Newroz’da 5’i çocuk en az 38 kişi gözaltına alındı.

GÜNCELLEME: 15.30

PERVİN BULDAN: İSTANBUL'U KAYBEDEN tÜRKİYEYİ KAYBEDER

-Bizler kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya, ayrışma değil dayanışmaya, nefret değil sevgi, esaret değil özgürlük ve bu ülkede yaratılmak istenen kutuplaşmaya karşı, esarete karşı ve bu ülkede faşizme karşı 31 Mart'ta sandıklara giderken, elimizi vicdanımıza koyup oyumuzu kullanırken, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için özgür yaşayacağımızı bir kez daha 31 Mart'ta vadeceğiz.

-İstanbul’a ihanet edenler 31 Mart’ta HDP oylarıyla gerekli cevabı alacak.

-İstanbul'da kaybeden, Türkiye'de kaybeder. 3. Havalimanına işçilerimizin tahta kurularıyla boğuştuğu bir ortamdan bile kendilerine siyasi rant elde edenler, havalimanlarını yaparken ormanları yok edip İstanbul'un ciğerini sökenler 31 Mart tarihinde Halkların Demokratik Partisi'nin oylarıyla gerekli cevapları alacaklar. Türkiye'de anahtar partiyiz. Size isim vermiyorum. Demokratik Güç Birliği diyorum. 

GÜNCELLEME: 14.40

HDK SÖZCÜSÜ ŞENOĞLU: BÜYÜK NEWROZ YÜRÜYÜŞÜYLE KAZANACAĞIZ

-Halkların Newroz'da başlattığı büyük yürüyüş tecridı kıracak ve zülmedenlere yanıt verecek.

MEYDAN RENGARENK 

Engellere rağmen alana akan binlerce kişi, yöresel kıyafetleriyle rengarenk bir görüntü oluştururken, Newroz’a 7’den 70’e her yaştan insan katıldı. Coşkunun şimdiden kapladığı Newroz alanına, bazı yurttaşların ellerindeki bayraklarla koşarak girmesi renkli görüntülere neden oldu. 

ZÜLKÜF GEZEN TİŞÖRTÜNE GÖZALTI 

Üç noktada yapılan aramadan sonra alana, pankart ve dövizlerin alınmasına polis izin vermedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için cezaevinde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in fotoğrafının üzerine “Tecridi kıracağım Zülküf Gezen” yazılı tişörtü giyen bir genç gözaltına alındı.