İstanbul'daki kayyum protestosuna polis saldırdı

İstanbul'daki kayyum protestosuna polis saldırdı

İstanbul Esenyurt'ta, İstanbul Valiliği önünde yapılmak istenen kayyum protestosuna polis saldırdı.

İçişleri Bakanlığı tarafından seçilmiş Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları'nın yerine kayyum atanmasının 42'nci gününde İstanbul Valiliği önünde yapılmak istenen protestoya polis saldırdı.

Kayyumlara karşı Demokrasi Nöbeti, 42’nci gününde Diyarbakır, Van ve Mardin'in ardından İstanbul'da yapılmak istenen eylemle devam ediyor.

İstanbul Esenyurt'ta yapılmak istenen eyleme HDP ve CHP milletvekilleri, TİP, ÖDP, EMEP, Halkevleri, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB de destek veriyor.

Polisin, meydanın bütün giriş çıkışlarını kapattığı ve eyleme katılmak isteyen yurttaşlara gaz  ve plastik mermi kullanarak müdahale edip, dağıtmaya çalışıldığı bildirildi.

Milletvekiller eylemin yapılacağı alanda görüşmelere devam ederken, ara sokaklarda gözaltılar olduğu bilgisine ulaşıldı. Yapılan görüşmelerin ardından, meydana sadece milletvekillerinin girebildiği öğrenildi. Öte yandan ara sokaklarda polisin müdahalesi devam ederken, eyleme katılmak isteyen yurttaşların buna sloganlarla karşılık verdiği bildirildi.

Diğer yandan HDP İstanbul Basın Bürosu gelişmelere ilişkin bir açıklama paylaştı:

"Bu gün 17.00-19.00 saatleri arasında Esenyurt Meydanı'nda Milletvekillerimiz Saruhan Oluç, Kemal Bülbül, Ömer Öcalan, Necdet İpekyüz, Züleyha Gülüm, Murat Çepni, CHP milletvekili Ali Şeker ve çok sayıda siyasi parti, kurum temsilcisi, kayyımlara karşı yapmak istedikleri oturma eylemi esnasında joplu ve plastik mermili saldırıya uğradı. Bu saldırı karşısında sloganlarla polise tepki gösteren kitleye polis aynı yöntemlerle saldırdı. Kayyımlar eliyle halkımıza dayatılan irade gasplarına karşı sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz. Zorba ve yok sayan bir zihniyetin ürünü olan kayyımlar gidecek. Bu ülkenin asıl öğeleri olan halklarımız hukuktan yana tavrını sergilemeye devam edecek. Hiçbir zorba yöntem bizleri yolumuzdan alıkoyamaz. Bu temelde demokratik eylemlerimiz devam edecektir."

HDP'Lİ KEMAL BÜLBÜL: DARP EDİLDİK

Polis müdahalesi sonrası rahatsızlaşan ve hastaneye kaldırılan Kemal Bülbül, hastanede, gaza maruz kaldıklarını ve darp edildiklerini söyledi. Bülbül, "Bugün Demokrasi Nöbeti'nin beşincisi için Esenyurt Meydanı'na geldik. Bizi karşılayan ve bizimle meydana gitmek isteyen halkımıza polis çok kaba ve sert bir müdahalede bulundu. Müdahale sırasında gaz ve plastik mermi kullanıldı. Ciddi anlamda gaza maruz kaldık ve darp edildik. Özellikle bize yönelik darp etmeleri söz konusuydu. O arbede içinde gazdan ve darptan etkili olarak düştüm. Şu an iyiyim ve herhangi bir sorun yok" diye konuştu.