İstanbul'daki bir sitenin temel katında 20 perde beton otopark için kesildi

İstanbul'daki bir sitenin temel katında 20 perde beton otopark için kesildi

İstanbul 5. Levent Sitesi'nde iki binanın bodrum ve temel katında 20 perde beton, araçların daha rahat hareket edebilmesi için kesildi. Deprem riskiyle birlikte binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten site sakinleri, "Bu konunun örtbas edilmesini istemiyoruz" dedi.

İleri Haber

İstanbul Alibeyköy'deki 5. Levent Sitesi'nin A-1 ve A-2 bloklarının bodrum ve temel katında 20 perde beton otopark için kesildi.

Binaların perde betonlarının araçların daha rahat hareket edebilmesi için kesildiğini söyleyen yurttaşlar, sitenin yıkılma tehlikesi altında olduğunu belirtirken, site yönetiminin de müteahhit firmayla ortak hareket ettiğini ve konuya ilişkin hiçbir adımın atılmadığını kaydetti.

Kesilen perde betonların yerine bir an önce çelik konstrüksiyonlarla güçlendirme yapılması gerektiğini belirten site sakinleri, "Aksi halde yakın zamanda Miami'de yıkılan bina gibi bizim binamızın da yıkılma tehlikesi mevcuttur" dedi.

Öte yandan sitede yaşayan yurttaşlar tarafından yapılan açıklamada "Deprem güvenliği açısından son derece önemli olan bu konunun örtbas edilmesini istemiyoruz" denilirken şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul, Alibeyköy, 858 ada, 11 parselde kurulu kat irtifakına nazaran A-1 ve A-2 Blok sayılı (6 bodrum kat + zemin kat + 24 normal kat) apartmanların 6 adet otopark katında; 25.06.2021, 30.06.2021, 13.07.2021 ve 15.07.2021’de komşularımızın yaptığı gözlemde 20 farklı yerde tahminen 3 m x 5 m ölçülerinde taşıyıcı perde beton (temel) kesilerek araç geçişi için yol açıldığı görülmüştür. 

Kesilen perde betonların tamamı fotoğraflanmış ve video kaydı yapılmıştır. Bir kısmı site sakinlerinin telegram grubunda paylaşılmıştır.

Kesilen perde betonların toplam uzunluğunun 100 metre olduğu tahmin edilmektedir. Deprem güvenliği açısından son derece önemli olan bu konunun örtbas edilmesini istemiyoruz. 

Resmi kurumlarca tespitini talep ettiğimizi hususlar şunlardır; 

1-Kaç noktada perde beton kesilmiştir? 

2-Kesilen perde betonun yerleri, ölçüleri ve hacimleri nedir? 

3-Kesilen perde beton taşıyıcı sisteme dahil midir?             

4-Kesilen perde betonun yapının deprem dayanımına etkisi nedir? 

5-Kesilen perde betonun oluşturduğu zafiyetin giderilmesi gerekir mi?"

DAHA FAZLA