İstanbul’daki bekçi şiddeti hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul’daki bekçi şiddeti hakkında soruşturma başlatıldı

Fatih'te yere yatırdıkları bir kişiyi darp eden ve havaya ateş açan bekçilerin görüntüsü büyük tepki çekerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde bekçiler, gözaltına aldıkları bir kişiye şiddet uyguladı ve tepki gösterenlere hakaret ederek havaya ateş açtı. Sosyal medyada paylaşılan ve tepkilere neden olan görüntülere ilişkin Fatih Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada bekçiler hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Fatih Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Olay sırasında alkollü oldukları tespit edilen şahısların karakolda şikayetçi olmamaları üzerine, haklarında sokağa çıkma kısıtlamasına aykırı hareket etmekten idari işlem uygulanmıştır. Olaya müdahale eden görevli personel hakkında idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Kaymakamlığın açıklaması şu şekilde:

“Bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanan, güvenlik güçlerimizin kamu huzurunu bozan şahıslara yönelik müdahalesi ve kelepçe uygulamasına ilişkin görüntülere dair yapılan incelemelerde; Katip Kasım Mahallemizde bugün saat: 03.30 sıralarında bir kavga olayı meydana gelmiştir.

Görevlilerimizce şahıslara dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuş, ancak yapılan uyarıların dikkate alınmaması ve mukavemette bulunulması üzerine müdahale edilmiştir. Şahısların; uyuşturucu madde ticareti, görevli memura mukavemet, kapkaç, yağma (gasp); kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçlarından çok sayıda kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir.

Yakalanan şahıslardan Ş.B.’nin uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan arandığı tespit edilmiş ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır. Olay sırasında alkollü oldukları tespit edilen şahısların karakolda şikayetçi olmamaları üzerine, haklarında sokağa çıkma kısıtlamasına aykırı hareket etmekten idari işlem uygulanmıştır. Olaya müdahale eden görevli personel hakkında idari soruşturma başlatılmıştır.”