İstanbul'daki #AşağıBakmayacağız eyleminde gözaltına alınanların 82'si serbest, 22'si savcılığa çıkarılacak

İstanbul'daki #AşağıBakmayacağız eyleminde gözaltına alınanların 82'si serbest, 22'si savcılığa çıkarılacak

Dün Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınan 104 kişinin 82'si gece saatlerinde serbest bırakıldı, 22 kişi ise savcılığa çıkartılmak üzere gözaltında tutuluyor.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektörü ve hukuksuz tutuklamaları protesto etmek üzere dün İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kadıköy'de bir araya gelen yurttaşlara polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırmış ve 93 kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı. 11 kişi ise Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınmıştı. Dün gözaltına alınan 104 kişinin 82'si, ifadelerinin alınmasının ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı. 22 kişi ise perşembe günü savcılığa çıkartılmak üzere gözaltında tutuluyor.

Dün Kadıköy'de yapılan protestoya saldıran polis, öğrencileri yerlerde sürükleyerek, biber gazı ve plastik mermi sıkarak gözaltına almıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 11'i Kadıköy dışında olmak üzere toplamda 104 kişinin gözaltında olduğunu duyurmuştu.

Protestolar gece saatlerine kadar ara sokaklarda devam ederken, yurttaşlar da tencere ve tavalarla hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara karşı ses çıkarmıştı.