İstanbul'daki 10 Ekim anmasında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

İstanbul'daki 10 Ekim anmasında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

İstanbul Kadıköy'de Ankara Katliamı'nın 4. yılı için düzenlenen eyleme polisin saldırısı sonucu darp edilerek gözaltına alınan 10 yurttaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İleri Haber

İstanbul'da, Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenleri anmak üzere katliamın 4. yılında İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun çağrısıyla Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelen yurttaşlara polisin saldırması üzerine gözaltına alınan 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun öncülüğünde yapılan eyleme, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, üniversite öğrencileri, çok sayıda parti ve demokratik kitle örgütleri de katıldı.

'KATİL DEVLET HESAP VERECEK' SLOGANINA SALDIRDILAR

Eylemde basın açıklamasının okunduğu sırada “Katil devlet hesap verecek” sloganlarının atılması üzerine çevik kuvvet, kitleye saldırdı. Saldırıda 10 kişi gözaltına alınırken, bir yurttaşın da burnu kırıldı. Gözaltı sırasında polis, gazetecilere de saldırdı.

Gözaltına alınan yurttaşlar önce Kadıköy İskele Karakolu'na götürüldü. Gözaltındakiler, buradan Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne, ardından da Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Sabah saatlerinde yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirilen yurttaşlar, buradan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.