İstanbul'daki 10 Ekim anmasına polis saldırısı: 10 kişi gözaltına alındı

İstanbul'daki 10 Ekim anmasına polis saldırısı: 10 kişi gözaltına alındı

İstanbul Kadıköy'deki 10 Ekim anmasına polis saldırdı. Saldırı sonucu 10 kişi gözaltına alınırken, bir yurttaşın da burnu kırıldı.

Ersan Kınık

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun çağrısıyla çok sayıda yurttaş, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenler için Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun öncülüğünde yapılan eyleme, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Üniversite öğrencileri ve çok sayıda parti ve demokratik kitle örgütleri de katıldı.

Yoğun polis ablukası altında gerçekleştirilen eylemde, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve karanfiller taşındı. “Unutmak Yok Affetmek Yok”, “10 Ekim’i Unutma Unutturma”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “10 Ekim’in Hesabı Sorulacak” sloganlarının atıldığı eylemde, katliamda yaşamını yitiren 103 yurttaş için saygı duruşu yapıldı ve her birinin ismi anons edilerek “Yaşıyor” denildi.

Ortak basın açıklamasını, kitle adına DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kamber Saygılı okudu. Basın açıklamasının okunduğu sırada “Katil devlet hesap verecek” sloganlarının atılması üzerine çevik kuvvet, kitleye müdahale etti.

10 GÖZALTI

Saldırıda 10 kişi gözaltına alınırken, bir yurttaşın da burnu kırıldı. Gözaltı sırasında polis, gazetecilere de müdahale etti.

Gözaltına alınan yurttaşlar önce Kadıköy İskele Karakolu'na götürüldü. Kimlik tespiti yapılana kadar karakola avukatların alınmaması talimatı verildiği öğrenilirken, avukatlar ise böyle bir uygulamanın olmadığı yönünde itirazda bulundu.

Gözaltına alınan yurttaşların buradan Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne, ardından da Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.