İstanbul’da zincirleme fabrika yangını: Patlamalar meydana geldi

İstanbul’da zincirleme fabrika yangını: Patlamalar meydana geldi

İstanbul Esenyurt'ta bir fabrikada çıkan yangın diğer fabrikalara da sıçradı. Kentin farklı ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için büyük çaba sarf etti. Valilikten yangına ilişkin açıklama geldi.

Güncelleme 09.50

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı bildirildi.


Açıklamada, yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtildi.

Yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılan açıklamada, olay yerine Hamidiye A.Ş.'den su tankerlerinin gönderildiği kaydedildi.

Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: ÖLÜ YA DA YARALI YOK

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise "Esenyurt ilçemizde meydana gelen üç fabrikayı etkileyen yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise bölgede rüzgarın minimum seviyede olmakla beraber yağışın da etkili olduğunu anlatarak, yangında can kaybı olmamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Alatepe, buranın sanayi bölgesi olduğunu dile getirerek, yanan bölgenin de depolama alanı olduğunu ifade etti.

AA, 98 itfaiye aracı ve 180 personelle müdahale edilen yangın kontrol altına alındığını aktardı.


İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Kıraç semtinde bulunan ahşap palet üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede fabrikayı sardı ve yandaki alüminyum ve tekstil üretimi yapan fabrikalara da sıçradı.

Şehrin farklı ilçelerinden gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor.

Fabrikada patlamalar meydana geldiği aktarıldı.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Esenyurt belediye Başkanı Murat Alatepe, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, "Çıkış sebebiyle ilgili bir bilgi yok. Can kaybı yok. Yandaki iş merkezine de sıçramış durumda. Yangının çıkış noktası palet fabrikası, ahşap olmasından dolayı sıçramış" dedi.

Fabrikalarda kimsenin olmadığı iddia edildi.

DAHA FAZLA