İstanbul'da yeni kar tedbirleri

İstanbul'da yeni kar tedbirleri

İstanbul Valisi Yerlikaya, olumsuz hava koşullarına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz kış şartları nedeniyle alınan yeni tedbirleri duyurdu. Alınan kararlara göre, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personel 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamileler 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılacak.

İSTANBUL’A GİRİŞLER AÇILDI

Vali Yerlikaya, Trakya ve Anadolu istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente giriş kısıtlamasının kaldırıldığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından, "Değerli İstanbullular. Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize giriş kısıtlaması kaldırılmıştır." paylaşımını yaptı.

ÜNİVERSİTELER ARA VERİYOR

Üniversite rektörleriyle yapılan istişareler doğrultusunda İstanbul'da yükseköğrenime de ara verilmesi kararı verildi. Buna göre, İstanbul’daki üniversiteler 31 Ocak Pazartesi gününe kadar eğitime ara verecek.

İstanbul Üniversitesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, valilik ve Meteoroloji'den alınan yeni bilgilere göre 26-28 Ocak arasının kar yağışı ve ulaşım açısından riskli olarak değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, üç gün içinde yapılacak sınavların ertelendiği kaydedildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi de olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen sınavların 31 Ocak-4 Şubat tarihlerinde, Marmara Üniversitesi 31 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi ise 27 Ocak Perşembe günü yüz yüze yapılması planlanan İngilizce Yeterlilik Sınavının 31 Ocak Pazartesi gününe ertelendiği bilgisini paylaştı.

DAHA FAZLA