İstanbul'da Vodafone Arena yakınlarında bombalı saldırı!

İstanbul'da Vodafone Arena yakınlarında bombalı saldırı!

İstanbul'da Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın ardından Vodafone Arena'nın yakınında ve Maçka Parkı civarında iki bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda en 15 kişi hayatını kaybederken, 100'e yakın yaralı olduğu bildirildi.

Güncelleme 23.29

Yaralı yurttaşlardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte, bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden kişi sayısı 39'a yükseldi. 

Güncelleme 11.52

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e yükseldiğini belirtirken ölenlerin 30'unun polis, 7'sinin sivil olduğunu ifade etti. Bir kişinin ise kimliğinin tespit edilemediğini duyurdu. 14’ü yoğun bakımda ve 5’i ameliyatta olmak üzere 155 yaralı olduğunu belirten Soylu, "Saldırılarla ilgili olarak 14 kişi gözaltına alındı" dedi.

Güncelleme 04.20

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'daki bombalı saldırıda 27 polis, 2 sivil hayatını kaybetti, 166 yaralı var

İstanbul'daki patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, Beşiktaş'taki bombalı saldırılarda 27'si polis, 2'si sivil  29 kişinin hayatını kaybettiği, 166 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Yaralı 166 kişiden 6'sının yoğun bakımda olduğu, 3'ünün de durumunun ağır olduğu bildirildi. Saldırıyla ilgili 10 şüpheli gözaltına alındı.

Güncelleme 02.55

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Bombalı araçla saldırıda şehit ve yaralılar var. İnsanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetliyorum" dedi. 


Güncelleme 02.30

Sağlık Bakanlığından saatler sonra yapılan açıklamada, saldırılarda 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 69 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. 


Güncelleme 01.45

İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklaması şöyle;

"Bu gece, Beşiktaş’ta, güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediği anlaşılmaktadır. Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum.

"TÜRKİYE NE ZAMAN GELECEĞE YÖNELİK OLUMLU ADIM ATSA..."

Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul’da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.

Türkiye’nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye’nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır.

"BU SALDIRILAR ŞEVKİMİZİ, KARARLILIĞIMIZI TÖRPÜLEYEMEYECEK"

Allah’ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırılar, bizim şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine, tam tersine daha da keskinleştiriyor. Mücadelesini, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla veren bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmemiştir.

Biz, meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Tıpkı bölücü terörle mücadelede, tıpkı 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimiz gibi, bu gece Beşiktaş’taki kayıplarımızı da yüreğimize gömecek, onların hatıralarını ilanihaye yaşatacak, ama aynı zamanda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için döktüğümüz kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."


Güncelleme 01.37

İstanbul'da patlamanın yaşandığı bölgeye yakın bir noktada şüpheli bir paketin fünyeyle patlatıldığı belirtildi. Patlama sesinin ardından Vodafone Arena'dan anons yapıldı: Anonsta, "Panik yapmayın, emniyet şüpheli paketleri etkisiz hale getiriyor" denildi.


Güncelleme 00.36

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "İki saldırı olduğu bilgisi geldi. İlki Maçka Parkı tarafında diğeri ise Beleştepe olarak adlandırılan yerde. Şuan itibariyle canlı bomba saldırısı olarak değerlendiriyoruz. Ancak bu teyide muhtaçtır. Daha detaylı açıklamayı İstanbul Valisi ve Sağlık Bakanı ile yaptığımız toplantıdan sonra açıklayacağız" dedi.


Güncelleme 00.17

Haseki'de 2 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralı olduğu belirtildi.


Güncelleme 00.12

Al Jazeera Türk'ün bildirdiğine göre saldırıda 15 polis hayatını kaybetti.


Güncelleme 00.09

Şişli Etfal, Gümüşsuyu ve Haseki Hastanelerinde toplamda 100'e yakın yaralı olduğu iddia ediliyor.


Güncelleme 23.55

Şişli Etfal'de durumu ağır olan bir yaralı hayatını kaybetti.


Güncelleme 23.40

Hastaneye kaldırılan bir polisin durumunun ağır olduğu bildirildi.


Güncelleme 23.30

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 30'dan fazla yaralı polisin ve sivil vatandaşın olduğu belirtildi. 


Güncelleme 23.20

Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir, gelişmeleri aktardı:

"Vodafone Arena'da protokol tribünün önünde şu an araç yanıyor. TOMA ve itfaiye geldi. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi. 10 saniye içerisinde iki tane patlama sesi duyuldu. Daha sonra polis havaya ateş açtı. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı".

NTV Spor Muhabiri Övünç Özdem de ikinci patlamanın gerçekleştiğini bildirdi.


İstanbul'da Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın yakınlarında patlama yaşandı. 

Beşiktaş ile Bursaspor arasında maçın oynandığı sırada art arda iki patlama sesi duyuldu. Olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Yandaşlar Vodafone Arena yakınındaki patlamayı anında başkanlığa bağladı.





Olayın ardından RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi. 

Patlama anı Üsküdar'dan şu şekilde görüldü:

Olay anına ilişkin ilk görüntüler şöyle:

Patlama anı Beşiktaş TV kameralarına böyle yansıdı: