İstanbul'da tutuklu ailelerinin oturma eyleminde gözaltına alınan 4 kişi serbest

İstanbul'da tutuklu ailelerinin oturma eyleminde gözaltına alınan 4 kişi serbest

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Cezaevi önünde oturma eylemi yapmak tutuklu yakınlarına polis saldırdı. 2 avukat ve 2 tutuklu yakını gözaltına alındı. Karakolda ifadeleri alınan tutuklu yakınları akşam saattlerinde serbest bırakıldı.

Foto: Arşiv

İstanbul’da tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevlerine destek olmak için tutuklu ailelerinin Bakırköy Kadın Cezaevi önünde yapmak istedikleri oturma eylemine polis saldırdı. Polis, 2'si avukat olmak üzere 4 kişiyi gözaltına aldı.

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi ve ölüm orucuna giren tutuklular için Barış Anneleri, avukatlar, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi önüne gelerek basın açıklaması yapmak istediler. Cezaevi önünde hazır bulunan polisler basın açıklamasının yasadışı bir eylem olduğunu öne sürerek toplanan gruba gazlı saldırıda bulundu.

Artı Gerçek'ten Nalin Öztekin'in haberine göre polis, gaz sıkmasının ardından bir Barış Annesi, bir tutuklu yakını ve iki avukatı da gözaltına aldı. Yerlerden sürüklenerek gözaltına alınan avukatların Ahmet Balkaya ve Rengin Ergül olduğu öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yapmak isteyen ailelerden gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar arasında avukat ve tutuklu yakınları bulunuyordu.