İstanbul'da toplu ulaşım seferleri azaltılıyor

İstanbul'da toplu ulaşım seferleri azaltılıyor

İmamoğlu, "Gece sektöründe çalışan emekçilerin yaşamanı kolaylaştırmak için getirilen hafta sonları 7/24 seyahat uygulaması geçici olarak durdurulacak. İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında tüm toplu taşıma hizmetlerinde, insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gidilecek" dedi.

İBB, işe gidiş/geliş saatleri dışında tüm toplu ulaşım seferlerini azaltacak. Taksi ve minibüsleri dezenfekte etmek için 100 istasyon kurulacak. İBB ayrıca hasta nakli için, koronavirüse karşı özel donatılmış 35 ambulans hazırladı. 

Ülkemizde yaygınlaşan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bir takım önlemler alınacak. Belediye yöneticileriyle telekonferans usulü bir toplantı yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, bu toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Aralarında taksi-taksi dolmuş ve minibüslerin de olduğu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için 100 adet dezenfekte istasyonu kurulacak. Gece sektöründe çalışan emekçilerin yaşamanı kolaylaştırmak için  getirilen hafta sonları 7/24 seyahat  uygulaması geçici olarak durdurulacak. İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında tüm toplu taşıma hizmetlerinde, insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gidilecek. İBB’nin 35 adet ambulansı, koronavirüse karşı özel olarak donatıldı. Şüpheli ya da hasta taşıma işlemlerinde son derece güvenli 35 ambulansımız halkımız hizmetinde olacak.”

DAHA FAZLA