İstanbul’da toplu taşıma yasağı esnetildi

İstanbul’da toplu taşıma yasağı esnetildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında yapılan görüşmeler sonucu toplu taşıma yasağı 12 yaş altına indirildi.

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında uygulanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin toplu taşıma yasağında değişikliğe gidildi. Yapılan düzenleme ile yasağın bundan sonra 12 yaş altına uygulanacağı açıklandı.

İstanbul Valiliği'nin kararı ile 15 Ocak'tan itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm yurttaşların toplu taşıma kullanımına yasak getirilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında yapılan görüşmeler sonucu yasak 12 yaş altına indirildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belbim A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz, İstanbul Valiliği ile yapılan istişareler sonrası 20 yaş altı toplu taşıma yasağı sınırının 12 yaşa indirildiğini açıkladı. Karadeniz, kararın 8.ve 12. sınıf öğrencileri ile sporcu gençler için esnetildiğini belirterek, “Şu an ki uygulamada sadece 12 yaşın altındakilerin toplu taşımayı kullanması engelleniyor” dedi.

DAHA FAZLA