İstanbul'da tayin edilmeyen yurttaş yaşamına son verdi, Cizre'de bir yurttaş intihar girişiminde bulundu

İstanbul'da tayin edilmeyen yurttaş yaşamına son verdi, Cizre'de bir yurttaş intihar girişiminde bulundu

Zeytinburnu Belediyesi'nde memur olarak çalışan bir yurttaş intihar ederken, Cizre Kaymakamlık binasına giden bir yurttaş ise "borçlarım var" diyerek intihar girişiminde bulundu.

Zeytinburnu Belediyesi’nde memur olarak çalışan Yavuz Selim Sertdemir, Şişli’deki evinde intihar etti. İş arkadaşlarının kendisine ulaşamaması üzerine Şişli Fulya Mahallesi'ndeki evine gidilen Sertdemir’in intihar ettiği öğrenildi. İş arkadaşları, tek başına yaşayan Sertdemir’in Konya’daki ailesinin yanına yerleşmek için belediye başkanlığına defalarca tayin dilekçesi verdiğini ancak tayin dilekçesine sürekli ret cevabı aldığını söyledi.

Geçen yıl da Zeytinburnu Belediyesi tarafından işten çıkarılan temizlik işçisi Ömer Aşık belediye önünde “Açım, geçinemiyorum. Çocuklarım aç” diyerek kendini yakmaya çalışmıştı.

CİZRE'DE BİR YURTTAŞ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık binasında iki gün önce kendisini 4’üncü kattan atarak intihar eden Nezir Kılıç’ın ardından dün de bir intihar girişimi yaşandı. Kaymakamlık binasına “Borçlarım var” diyerek giren D.O. isimli yurttaş silahla intihar girişiminde bulundu. Kaymakamlık binasının bodrum katında kafasına silah dayayan yurttaş kendisini öldürmek istediğini belirtirken, binaya giren özel harekat polisleri yurttaşı ikna etmeye çalıştı. Bir süre şahıs ile polis arasında diyalog yaşanırken, şahıs ikna oldu. 

Silahını teslim eden yurttaş, polisler tarafından gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Çevrede toplanan kalabalık ile polislerin uyarısının ardından dağıldı.