İstanbul'da Suruç Katliamı anmasına engelleme girişimi

İstanbul'da Suruç Katliamı anmasına engelleme girişimi

Engelleme girişimi protesto edildi.

Suruç Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle dün yapılmak istenen açıklama, valilik tarafından engellenmek istendi. Kitle, kararı protesto etti ve "Biz bunu kabul etmiyoruz" diyerek engelleme girişimini protesto etti.

İstanbul'da, Suruç Katliamı'nın 8. yıl dönümü nedeniyle dün yapımak istenen basın açıklaması, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu'nun basın açıklaması, yasak kararıyla valilik tarafından engellenmek istenmesine karşın Yeşil Sol Parti Bahçelievler İlçe Binası önünde açıklama yapıldı ve engelleme girişimi de protesto edildi.

Anmaya katılanlar, ellerinde, katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir pankart açtı. Burada, Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu adına Fatma Tuğcu konuşma yaptı. Öncesinde emniyet ile görüşmeler yapılmasına rağmen basın açıklamasının son dakika kararı ile yasaklandığını belirten Tuğcu, "Emniyet güçleri müdahale ederek basın açıklamamızı burada yapmamız yönünde baskı uygulanmaktadır. Bizler bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. 33 düş yolcusunu 8 yıldır andığımız gibi yine anmaya devam edeceğiz" diyerek kararlılıklarını dile getirdi. 

Evrensel'in aktardığına göre  Suruç Katliamı'nın yaşanmasına yol açan "ihmallere" işaret eden Tuğçu, "Bizleri bu ablukalar içine hapsetmeye çalışanlara soruyoruz; emniyet güçleri, Suruç’ta bombayı patlatan kişinin bilgisini saklarken de bize burada davrandığı gibi titiz davrandı mı? Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu olarak Suruç'ta, IŞİD'in bombalı saldırısı ile katledilen 33 gencimizi bu abluka altında anmayacağız" ifadelerini kullandı.

'BİZİ ABLUKALAR İÇİNE HAPSETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Geçen yıl da Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenlere ilişkin basın açıklamasının yapılamadığına dikkat çeken Tuğcu, "Onlar IŞİD'in barbarlığına karşı kardeşlik köprüsünü kurmak için yola çıktılar. Bizi, kamuoyuna sesimizi duyurmamak için bu sokağa bu ablukalar içine hapsetmeye çalışıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu basın açıklamasını gerçekleştirmiyoruz. Bizi dar bir araya hapsetmeye çalışanlara karşı bizler binleriz, milyonlarız diyoruz ve bu durumu protesto ediyoruz" diye konuştu.

Tuğçu'nun konuşması sonrası engelleme girişimleri, alkışlarla protesto edildi.