İstanbul'da Suruç anması: 'Hesabı sorulacak'

İstanbul'da Suruç anması: 'Hesabı sorulacak'

Suruç Katliamı'nın 5. yıl dönümünde Kadıköy Halitağa'da Suruç Aileleri ve Suruç'ta yaralananlar tarafından oturma eylemi yapılıyor. 

Tilbe Akan

Suruç Katliamı'nın 5. yıl dönümünde Kadıköy Halitağa'da Suruç Aileleri ve Suruç'ta yaralananlar tarafından oturma eylemi yapıldı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, SGDF, TİP, DÖB, ESP, Kaldıraç, Öğrenci Kolektifleri, Halkevleri, DEV-GÜÇ, ve EHP de destek verdi.

Eylemde sık sık "Suruç'un hesabı sorulacak!" sloganı atıldı.

'MÜCADELE BAYRAĞINI IŞİD BARBARLIĞININ BURÇLARINA DİKMEK İÇİN YOLA ÇIKTILAR'

Eylemde yapılan konuşmalarda ise SGDF Eş Başkanı Deniz Bahçeci, "5 yıl önce o bahçede devrimci gençlik hareketinin tarihi yeniden yazıldı.Onlar Denizlerden, Mahirlerden, İbrahimlerden aldıkları mücadele bayrağını IŞİD barbarlığının burcuna dikmek için, 21 yüzyılda bir devrimin inşasına katılmak için yola çıktılar" dedi.

'HİÇBİR ŞEY YAPILMADI'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yaptığı konuşmada "'Adalet istiyoruz' ve 'faillerin yakalanmasını istiyoruz' dememize rağmen hiçbir şey yapılmadı" ifadelerini kullandı.

'OMUZ OMUZA ADALET MÜCADELESİ VERİYORUZ'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "Katlededenlerin cezalandırılmadığı bir anlayışın üstesinden gelmek için yan yana, omuz omuza bir adalet mücadelesi veriyoruz" diye konuştu.

'KATLİAMIN PLANLAYICISI BUNLAR'

Katliamdan yaralı olarak kurtulan Koray Türkay da, "Suruç yaralılarından korkuyorlar. Suruç'un gerçekliğinden korkuyorlar. Çünkü Suruç'un planlayıcısı bunlar. İşte bu yüzden bizden korkuyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri okundu. Eylem, 19.00'da Gençlik Örgütleri'nin Süreyya Operası önünde yapacağı eyleme çağrıyla son buldu.

NE OLMUŞTU?

Urfa'da 20 Temmuz 2015’te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suriye sınırındaki Suruç ilçesine gelen 300 kişinin, yardım etkinliğine ilişkin burada düzenledikleri basın açıklaması esnasında, cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından bir canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti, 100’e yakın kişi de yaralandı.