İstanbul'da sahillerde yoğunluk: 'Balık tutup balkonda mangal yakalım dedik, 1 metre mesafeye dikkat ediyoruz'

İstanbul'da sahillerde yoğunluk: 'Balık tutup balkonda mangal yakalım dedik, 1 metre mesafeye dikkat ediyoruz'

Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla artarken yurttaşlara mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları uyarıları yapılıyor. Bazı yurttaşlar ise sahilleri doldurmayı sürdürüyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın genelinde görülen koronavirüs (Kovid-19) Türkiye'de de hızla yayılmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada Türkiye'de virüs görülen kişi sayısının 947’ye ulaştığını bildirirken, 21 kişinin de hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, yurtta çeşitli önlemler alınıp uyarılar yapılırken bazı İstanbullular dün olduğu gibi bugün de sahile akın etti.

Arnavutköy Sahili'ni dolduran bazı kişiler yürüyüş ve koşu yaparken bazıları ise oltalarıyla balık tuttu.

Evde kalmaktan sıkıldığı için Boğaz'da balık tutmaya geldiğini söyleyen bir kişi, "Erken saatte balık tutmaya geldik. 'Biraz balık tutup evin balkonunda mangal yakalım' dedik. 1 metre mesafesine dikkat ediyoruz. Yakın temas kurmuyoruz. Oltacılara bakın, aralarında birer metre mesafe var. Ben kalabalıkta durmuyorum. Ben de boş kenardayım. Elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum" dedi.

DAHA FAZLA