İstanbul'da sağanak yağış: 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da sağanak yağış: 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da sağanak yağışın ardından Kapalıçarşı, Aksaray'daki tramvay yolu ve pek çok araç sular altında kaldı. Unkapanı'ndaki alt geçitte bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara için sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul'da sağanak yağış başladı. Kapalıçarşı, Aksaray'daki tramvay yolu ve pek çok araç sular altında kaldı. Unkapanı'ndaki alt geçitte bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 

İstanbul'da yağış özellikle Avcılar, Sefaköy, Bahçelievler, Çatalca, Zeytinburnu, Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla ve Pendik'te etkili oluyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

D-100 Karayolu üzerinde su birikintileri oluşurken bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

ÜSKÜDAR'DA DENİZ VE KARA BİRLEŞTİ

İstanbul'da şiddetli yağmur birçok yerde sel ve taşkınlara neden oldu. Üsküdar'da, sahilde oluşan su birikintisi, adeta denizle karayı birleştirdi. Vatandaşlar, adeta göle dönen Üsküdar Meydanı'nda paçalarını sıvayıp suların içinde dolaştı.

KAPALIRŞI VE EMİNÖNÜ ALT GEÇİDİ SULAR ALTINDA KALDI

İstanbul’da etkili olan yağıştan dolayı Fatih’te bulunan tarihi Kapalıçarşı’yı ve Eminönü alt geçidini su bastı. Çarşı esnafı su tahliyesi yaptı.

İstanbul’da beklenen yağış başladı. Meteorolojinin uyarıların ardından, etkisini arttıran yağış nedeniyle bazı yerlerde su baskınları oldu. Trafikte araçlar mahsur kalırken, yağışın etkili olduğu noktalardan biri de tarihi Kapalıçarşı oldu.

Çarşı içini kısa sürede su basarken, dükkanlar sular altında kaldı. Kapalıçarşı esnafı dükkanlarındaki suyu tahliye etmek için uzun süre uğraştı.

Eminönü’nde yüzlerce insanın kullandığı alt geçit ise tamamen sular altında kaldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği yağışın gece boyu da süreceğine dair uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonrasında, Fatih ilçemizde metrekareye 114 kg olmak üzere, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kartal, Kadıköy, Ümraniye ilçelerimizde metrekareye ortalama 30-40 kg yağış kaydedilmiştir.

Etkili olan sağanak yağış ve hava muhalefeti nedeniyle 13.10-14.30 saatleri arasında Şehir Hatları vapur seferleri yapılamamış, Kabataş-Bağcılar tramvay seferleri geçici olarak durdurulmuştur.

Saat 16.00 itibariyle; İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Zabıta Komuta Merkezlerine toplam 2414 ihbar yapılmış, alınan taleplerin süratle değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması için bütün ekipler seferber edilmiştir.

Unkapanı Köprüsü civarında biriken yağmur sularının tahliyesi neticesinde, kimliği belirsiz bir şahsın cesedi bulunmuş olup, ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından otopsi çalışmaları başlatılmıştır.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan meteorolojik bilgilere göre; bölgemizde devam edecek kuvvetli yağışların gece boyunca süreceği ve sabah saatlerine kadar etkisinin azalarak devam etmesi beklenmektedir."