İstanbul'da öğrenci yurtları 'karantina yurdu'na çevriliyor

İstanbul'da öğrenci yurtları 'karantina yurdu'na çevriliyor

İstanbul Başakşehir, Florya ve Güngören’de öğrenci yurtlarının umreden gelenleri karantinaya almak için boşaltılacağı öğrenildi. Öğrenciler mağdur olduklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

İstanbul’da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı bazı yurtlar, umreden dönen kişiler için karantina merkezine dönüştürüldü. Karantina merkezlerine dönüştürülen öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere odaları boşaltma çağrısı yapıldı.

İstanbul Başakşehir, Florya ve Güngören’de öğrenci yurtlarının umreden gelenleri karantinaya almak için boşaltılacağı öğrenildi. Yurtların boşaltılması anonsları yapılırken, öğrenciler ise mağdur olduklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

İstanbul Başakşehir’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Yurdu karantina yurdu olacağı için boşaltılırken, Florya Beşyol Öğrenci Yurdunun da boşaltılacağı öğrenildi. Florya’da eşyalarını toplamasını istedikleri öğrencilere Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurduna geçilebileceği söylendi ancak Cevizlibağ Atatürk öğrenci yurdunda da "Eşyalarınızı toplayın yurt 'karantina yurdu' olarak kullanılabilir" açıklaması yapıldı.

Öte yandan, Eskişehir Gündüzalp Erkek Yurdunun da boşaltılacağı öğrenildi.

'HAKLARIMIZI ARADIĞIMIZ İÇİN YÖNETİMDEN AZAR YİYORUZ'

Yaşananları sosyal medya hesabından paylaşan ve Florya Beşyol Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler biri, yaşananlara şu şekilde tepki gösterdi:

"KYK-Florya Beşyol Yurdunda şu an tüm eşyalarımızı toplamamız söylendi. Üstelik burada olmayan insanların eşyaları hep açıkta ve biz mağdur olduğumuz, haklarımızı aradığımız için azar yiyoruz şu an yönetimden. Mağduruz, eşyalarımızı sabah 6'ya kadar toplayıp yurdu terk etmemiz gerek."

DAHA FAZLA