İstanbul'da koronavirüs olduğu iddia edilen hastanın test sonuçları negatif çıktı

İstanbul'da koronavirüs olduğu iddia edilen hastanın test sonuçları negatif çıktı

İstanbul Tıp Fakültesi'nde bir çocuğa koronavirüs teşhisi koyulduğunuN iddia edilmesi üzerine hastane yetkilileri, virüsün Influenza B çıktığını açıkladı.

İleri Haber

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 213 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüsün İstanbul'da da ortaya çıktığı iddia edildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs şüphesiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne yatırılan Çinli çocuğun test sonuçlarının negatif çıktığını ve Influenza B teşhisi koyulduğunu açıkladı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter'da yaptığı paylaşımla İstanbul Üniversitesi'ne bağlı İstanbul Tıp Fakültesi'nde 6 yaşındaki Çinli bir çocuğa koronavirüs tanısının koyulduğunu öne sürdü. Yarkadaş, "Çinli çocuğun tedavi altına alındığı bölgede tam anlamıyla bir 'karantina' yok. Aynı katta başka çocuklar da var. Personel ise sadece maske takıyor" ifadelerini kullanırken, hastane yetkilileri ise henüz kesin bir teşhisin koyulmadığını ve test sonuçlarının beklendiğini vurguladı.

'DURUMU İYİYE GİDİYOR'

Koronavirüs şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan 6 yaşındaki Çinli çocuğun, 10 gün önce Şangay’dan Türkiye’ye geldiği öğrenildi.

İlk tedavisi Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan çocuğun durumunun dün akşam saatlerinde ağırlaştığını aktarılırken, bugün ise durumunun daha iyi olduğu ifade edildi.

DEKAN: TEST İÇİN ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs şüphesiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne yatırılan Çinli çocukla ilgili açıklama yaptı.

Dekan Tükek, "Dün saat 20.00 sıralarında Çin'den gelen bir Çin vatandaşı, 6-7 yaşlarında bir hasta acil çocuk ünitemize başvurdu. Başvuru sırasında ateşi ve halsizliği olması nedeniyle ve Çin'de olan yaygın viral hastalık nedeniyle arkadaşlarımız tedbir aldı. Coronavirüs yada mevsimsel influenza virisü olabileceği açısından gerekli tedbirler alındı. Hastanın solunum sıkıntısı olmaması akciğer grafiğinin temiz olması, ateşinin ilerleyen saatlerde düşmesi nedeniyle coronavirüsünden biraz uzaklaşıldı. Çin'den gelmiş olması nedeniyle kanları ve burun sürüntü örnekleri alındı. Halk sağlığı ve sağlık müdürlüğü yetkilileriyle gerekli temaslar kuruldu. Sabah Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen arkadaşlar tarafından alınan örnekleri Ankara'daki bir merkeze yönlendirildi. Henüz oradan bir sonuç çıkmadı" dedi.

'INFLUENZA B OLARAK TESPİT EDİLDİ'

Prof. Dr. Tufan Tükek, "Biz kendi laboratuvarlarımızda mevsimsel salgın virüs hastalıklarıyla ilgili panellerimizi yaptırdık. Az önce sonuçlandı. İnfluenza B olarak tespit edildi. Biz de mevcut hastalığının mevsimsel bir grip olduğunu başından beri düşünüyorduk. Bu şekilde hastamızın İnfluenza B virüsü olduğunu tespit etmiş olduk. Sosyal medyada görmüş olduğumuz bazı üzücü olaylar bizi gerçekten üzmüştür. Bu anlamda halkı panikletecek halkı galeyana getirecek paylaşımları, gerek gazetecilerin gerekse diğer birimlerin yapmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kesin Coronavirüs tanısı kondu şeklinde birtakım paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımlar bizi gerçekten üzmüştür. Çünkü hastanın örnekleri laboratuvara yeni gönderilmiştir. Burada kesin tanı çıkması zaten mümkün değildir. Şunu rahatça söyleyebilirim durumunun iyi olması, ateşinin düşmüş olması ve İnfluenza b virisünün çıkmış olması hastanın mevsimsel anlamda bir gribal enfeksiyon geçirdiğini göstermiştir" dedi.

DAHA FAZLA