İstanbul'da kamu kurumlarında HES kodu uygulaması başlatıldı

İstanbul'da kamu kurumlarında HES kodu uygulaması başlatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası İstanbul'da bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını henüz tam anlamıyla kontrol altına alınamamışken başlatılan normalleşme sürecinin ardından salgına karşı alınan tedbirler gevşetilmiş, bunun sonucunda da vaka sayılarında ciddi artış yaşanmıştı.

Vaka sayılarının artmaya başlamasının ardından Covid-19'la mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Buna göre İstanbul'da kamu kurumlarına girmek isteyenler artık HES kodu ile giriş yapacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge sonrası Hayat Eve Sığar (HES) kodu bugün itibarıyla, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılmasına karar verildi.

HES kodu uygulaması denetiminde açıklamalarda bulunan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, "İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ve İstanbul Valiliğimizin talimatları doğrultusunda bütün kamu kurum ve kuruşlarının girişlerinde 'HES' kodunun zorunlu hale getirilmesinin ilk günü. Üsküdar Kaymakamlığı olarak gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Girişte yığılmanın yaşanmaması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Personel girişimiz ile vatandaş girişimizi ayırdık. Personel girişinde ben dahil çalışan tüm arkadaşlarımız HES kod uygulamamızı göstererek içeri giriyoruz. Vatandaşlarımız ilk günde herhangi bir yığılma oluşmaması için sırayla 'HES' kodu uygulaması cep telefonunda olanlar barkod okutarak içeri alınacak, cep telefonu olmayan HES kodu alamamış vatandaşlarımız ise burada HES kodunu alarak içeri girebilecekler” şeklinde konuştu

DAHA FAZLA