İstanbul'da kadınlar Seda Kurt için yürüdü

İstanbul'da kadınlar Seda Kurt için yürüdü

Avcılar Kadın Platformu, Ercan A. tarafından 2 çocuğunun gözleri önünde öldürülen Seda Kurt’un katilinin yargılanması talebiyle yürüyüş düzenledi

İleri Haber

İstanbul'un Avcılar ilçesinde 4 Kasım'da Ercan A. isimli erkek, tartıştığı Seda Kurt’u çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Olaydan hemen sonra kaçan Ercan A., hâlâ yakalanmadı.

117 gündür katilin yakalanmamasına tepki gösteren ve Seda Kurt için adalet isteyen kadınlar yürüyüşünü gerçekleştirdi. Seda Kurt'un annesi Bedia Akar, yürüyüş esnasında katil Ercan A. 'nın hala bulunmamasına tepki gösterek "Ercanı saklayan kişi, benim yaşadıklarımı yaşamayacağını nereden biliyorsun?" diyerek tepki gösterirken, yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenlendi. 

'SEDA'NIN KATİLİ HALA ARAMIZDA'

Açıklamayı okuyan Avcılar Kadın Platformu üyesi Funda Keles, çocuklarının gözleri önünde öldürülen Seda Kurt'un katilinin aylar geçmesine rağmen dışarıda olduğuna dikka çekerek, "Sedanın ailesi aylardır adaletin peşinde. Fakat ne aydınlatılan bir dosya ne de yakalanan bir katil var. Hepimiz biliyoruz ki yasalar etkin uygulansaydı ve caydırıcı önlemler alınsaydı bugün Seda gibi öldürülen birçok kadın aramızda olacaktı. Bir isim, koca bir hayat yaşama dair umutlar demekken kadın cinayetlerinin isimlerle değil sayılarla belirlendiği bir zamandan geçiyoruz" dedi.

6284 SAYILI YASA VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Yaklaşan 8 Mart'a doğru kadınların taleplerini daha yüksek sesle söylemeye kararlı olduğunu belirten Keles, 6284 Sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi'nin kadın cinayetlerini önlemedeki önemine vurgu yaptı. Keles  "Evde, otobüste, metrobüste, işte, sosyal medyada, maruz kaldığımız tacizlere, tehditlere karşı tüm kadınlar olarak mücadeleyi bırakmıyor ve güçlenerek büyüdüğümüz alanlar yaratıyoruz. 6284 Sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi'nin etkin bir şekilde uygulanmadığı ve gün geçtikçe bir kadının daha boşanma, ayrılma veya 'sevgilisi vardı' bahanesiyle en yakınları tarafından öldürüldüğünü okuyoruz. Cinayetlerin aydınlatılmadığı,  katillerin kravat taktığı gerekçesiyle iyi hal indirimi aldığı, etkin yasaların uygulanmadığı ülkemizde bizler Kadın Platformu olarak hala aramızda dolaşan katillerin ve davaların peşini bırakmayacağız. Giydiğimiz etekten attığımız kahkahaya, sokaklarda olduğumuz saatlerden atacağımız adımlara, yatak odamızdan çalışacağımız işlere kadar hayatımıza müdahil olan düzenin bize yaşattığı tek gerçek bir kadın arkadaşımızı daha yetirmek oldu. Ataerkil düzenin tüm dayatmalarına ve tüm engellerine rağmen bizler buradayız, sokaklardayız, alanlardayız. İşte, okulda, metrobüste, görüp görebileceğiniz her yerdeyiz" şeklinde konuştu. 

Eylem açıklamanın ardından son buldu.

DAHA FAZLA