İstanbul'da kadın cinayeti: Reddettiği erkek tarafından öldürüldü

İstanbul'da kadın cinayeti: Reddettiği erkek tarafından öldürüldü

Maltepe'de yaşayan Ayşegül Aktürk, reddettiği 22 yaşındaki Muharrem E. isimli erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mersin'de ailesinin 'intihar etti' dediği İrem Bahçe'nin 'aile meclisi' kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul Maltepe'nin Başıbüyük Mahallesi’nde yaşayan Ayşegül Aktürk, reddettiği Muharrem E. adlı erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Sabah 08.00'de 22 yaşındaki Muharrem E. isimli erkek devlet hastanesinde idari bölümde çalışan komşusu Ayşegül Aktürk'ü (36) öldürdü. Sabah işe gitmek için evden çıkan Aktürk'ün önünü kesen Muharrem E. bıçakla Aktürk'e saldırdı.

Ağır yaralanan kadın İhbar üzerine Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Aktürk burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Kendini yaralayan zanlı ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.

İNTİHAR DEĞİL CİNAYET

DHA'da yer alan habere göre, Urfa’da yaşayan Bahçe ailesi, kızları İrem’in nişanlısından ayrılmasının ardından Mersin’e taşındı. Beş aylık hamile olan İrem Bahçe, taşındıktan 20 gün sonra babasına ait ruhsatsız tabancayla başından vurulmuş halde bulundu. Tedaviye alındığı hastanede bir gün sonra yaşamını yitirdi. Sezaryenle alınan bebeği ise üç ay hayata tutunabildi. İfadelerine başvurulan aile üyeleri, İrem Bahçe’nin intihar ettiğini iddia etti.

Soruşturmayı derinleştiren Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Şube Amirliği ekipleri, aileyi çapraz sorguya aldı. Aile bireyleri çelişkili ifadeler verdi. Ekipler, yedi aylık çalışmanın ardından ailenin geri döndüğü Urfa’ya giderek baba K.B. (48); anne S.B. (54); ağabeyler V.B. (22) ve M.A.B (20) ile amcalar M.V.B, (33); İ.B. (44) ve M.B’yi (53) gözaltına aldı ve Mersin’e götürdü. Ağabey M.A.B, ifadesinde cinayetin nedenini "çıkan dedikodular" olarak gösterirken, cinayeti "aile meclisinin" kararıyla işlediğini itiraf etti.

DAHA FAZLA