İstanbul'da IŞİD operasyonu: 5 tutuklama

İstanbul'da IŞİD operasyonu: 5 tutuklama

Gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'e yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan çalışmaların ardından, eylem hazırlığında oldukları belirlenen DEAŞ Terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Operasyona ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirlenen IŞİD mensuplarına yönelik olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin verdiği bilgiler doğrultusunda gözaltına alındığı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, 3 kişinin ev hapsi ile bir kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedilirken, 5 kişinin de tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. (DHA)